Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Nutrició Personalitzada i Comunitària Logo del portal

Investigadors de la Universitat publiquen el primer llibre sobre radioprotectors d’origen natural

  • 4 de juny de 2014
Imatge de José Miguel Soriano del Castillo

El doctor José Miguel Soriano del Castillo, professor de Nutrició en la Universitat de València, ha coeditat juntament amb la doctora Montoro del Servei de Protecció Radiològica de l’Hospital Universitari i Politècnic de la Fe, el primer llibre que arreplega els últims avanços sobre radioprotectors d’origen natural.

Es tracta d’una obra pionera en els àmbits nacional i internacional, elaborada arran dels 160 anys del naixement del descobridor de la radioactivitat (Henri Becquerel) i amb l’ajuda del projecte titulat ‘Estudi de radioprotectors d’origen alimentari per a pacients i treballadors en procediments de tractament o diagnòstic mèdic amb radiacions’, pertanyent a les ajudes d’R+D relacionades amb la seguretat nuclear i la protecció radiològica del CSN.
La publicació ha sigut editada pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i en ella participen investigadors d’ambdues institucions, així com el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL).

El professor doctor José Miguel Soriano és, a més, delegat del Rector per a Cooperació i director de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia (CUNAFF) de la Fundació Lluís Alcanyís.