Logo de la Universitat de València Logo Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió Logo del portal

Blog

  • María Gómez, professora d'Història de l'Art de la UV, inaugura l'exposició “Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps”

    María Gómez, professora d'Història de l'Art de la UV, inaugura l'exposició “Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps”

    29 de de juny de 2016

    La professora d'Història de l'Art i artista María Gómez inaugura a l'Hotel Les Arenes una exposició dedicada a la reflexió entorn de la seda i la dona el proper 8 de juliol a les 20.30 h. Es tracta d'una sèrie d'escultures en guix endurit i tallat, realitzades sense motlles ni models, d'entre 70 i 90 cm d'altura. Aquesta exposició pretén iniciar un acte cultural-artístic amb la finalitat de potenciar iniciatives de “creació artística” en relació amb la Ruta de la Seda. Tal com expressa l'artista: és la "punta de llança" que seguirà, des d'aquest camí, cap a altres llocs d'expositius.

  • El professor Daniel Muñoz col·labora en

    El professor Daniel Muñoz col·labora en "L'empremta de 150 valencians"

    24 de de juny de 2016

    Daniel Muñoz Navarro, professor del «Màster en Patrimoni Cultural. Identificació, Anàlisi i Gestió», ha col·laborat amb Las Provincias en el repàs que el periòdic ha realitzat aquest any, amb motiu del seu 150 aniversari a la vida dels 150 valencians més influents de l'últim segle i mitjà. Concretament, Muñoz ha ressenyat la bibliografia de l'advocat i polític Cirilo Amorós (1830-1887).

  • La seda de València teixeix el seu espai propi

    La seda de València teixeix el seu espai propi

    21 de de juny de 2016

    El comerç de la seda va establir fa milers d'anys una xarxa de ciutats per tot el món, agrupades en l'anomenada Ruta de la Seda, que avui segueixen sent font de cultura tant a Àsia, origen d'aquest històric trajecte, com en el nostre continent i al nostre país. De fet, la ciutat de València és una de les principals parades d'aquest camí tèxtil i així ho ha reivindicat aquest any.

  • Quatre noves donancions per al patrimoni de la Universitat de València

    Quatre noves donancions per al patrimoni de la Universitat de València

    16 de de juny de 2016

    Aquest dimecres 15 de juny s'ha formalitzat a la Sala de Juntes de la Nau la signatura de quatre nous convenis pels quals la Universitat de València augmenta el seu patrimoni cultural. Entre els donants es troben dues famílies d'artistes, la de Jesús Castelló i la de Paco Bascuñán, el fotopoeriodista J. García Poveda (“El Flac”) i Vicent Álvarez, que va ser director dels Serveis Jurídics de la Universitat de València i membre del Consell Valencià de Cultura. En l'acte també va estar present el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

  • Aristòtil al descobert

    Aristòtil al descobert

    1 de de juny de 2016

    Arqueòlegs grecs creuen haver donat amb la tomba del cèlebre filòsof Aristòtil, en unes excavacions dutes a terme, al llarg de més dues dècades, a l'antiga ciutat d' Estagira, el lloc de naixement del fundador dels Peripatètics.

  • Màrqueting per als museus de València

    25 de de maig de 2016

    Per a tu, què és més important, una campanya publicitària o una recomanació “de confiança” feta per un amic pròxim? Si et proposen anar a un museu, et seria un pla atractiu? Quants museus de València coneixes?

  • Ruïnes romanes sota la catedral de València

    10 de de maig de 2016

    Durant la restauració, i ampliació, del museu dedicat a la catedral de València, han trobat casualment restes d’un carrer romà i de diversos habitatges, datades entre els segles I i II dC.

  • Descobreixen 600 quilos de monedes romanes a Sevilla

    2 de de maig de 2016

    A l’interior d’un total de 19 àmfores, s’han trobat unes peces de bronze que, en l’època de l’imperi romà, funcionaven com a monedes i avui són d’un gran valor històric. Unes obres de canalització, al municipi sevillà de Tomares, han descobert aquestes relíquies, datades entre els segles III i IV, després de Crist.

  • Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del Carrer El Salvador

    19 de d’abril de 2016

    Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del carrer El Salvador, just darrere de l'edifici de grups parlamentaris, a uns metres de l'hemicicle del Palau dels Borja, a València.

  • La puesta en valor de El Castellet de Turís

    22 de de març de 2016

    Entre los meses de marzo y junio de 2010, se llevó a cabo una intervención arqueológica de gran envergadura en el conjunto de construcciones llamado comúnmente, El Castellet, en Turís (Valencia). En ella queda demostrado que jugó un papel importante en la defensa del territorio valenciano.