Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals Logo del portal

Celebració del Congrés Laboralia sobre Prevenció de Riscos Laborals a València

  • 15 de setembre de 2016
Image de la noticia

El món de la prevenció de riscos laborals es reuneix per abordar els principals problemes de la salut i seguretat en el treball i tractar les últimes novetats del sector

El proper 28 i 29 de setembre se celebrarà Laboralia, Certamen Integral de la Prevenció i el Benestar Laboral, l'esdeveniment més important del sector a la Comunitat Valenciana. El Centre d'Esdeveniments de Fira València acollirà als principals representants d'organismes, institucions i empreses de l'àmbit de la prevenció com l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) o l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), així com professors del Màster en Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València.

En l'agenda de ponències d'aquesta edició participaran experts de diferents àmbits per a tractar temes com les noves tecnologies aplicades a la prevenció o la vigilància sanitària de les malalties laborals, entre uns altres. El dia 29 destacaran els actes dedicats a la sensibilització i divulgació de les nanopartícules com a risc emergent per a la seguretat i la salut dels treballadors.

Al llarg de la cita també se celebraran nombrosos tallers i taules de debat sobre qüestions com la transmissió de la Cultura Preventiva entre les empreses que coordinen les activitats, la gestió de l'absentisme o l'abordatge dels riscos psicosocials en l'empresa. El professor del màster en Prevenció de Riscos de la Universitat de València, José Luis Llorca, que a més és cap de Servei del INVASSAT i organitzador del Congrés, participarà en la taula sobre la tornada al treball després d'una IT (adaptació de llocs per a la recol·locació de treballadors).

Paral·lelament, també s'aprofitarà aquesta convocatòria per a lliurar els guardons de la IX edició dels Premis Llum “en reconeixement a la gestió preventiva que les empreses realitzen mitjançant la implantació de sistemes i mesures de seguretat i salut en el treball”. A més es presentaran les últimes novetats en tecnologia i sistemes de prevenció.