Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Logo del portal

Exposició de pòsters del projecte “Body Positivity – in response to body shaming”

  • 12 de maig de 2022
Poster del projecte 'Body Positivity'

Fins al 31 de maig es pot visitar l'exposició de pòsters del projecte FORTHEM “Body Positivity – in response to body shaming” en l'antiga Escola de Magisteri "Ausias March", seu del Màster en Professor/a d'Educació Secundària.

Objectiu del projecte

És habitual trobar models de bellesa inassolibles tant en la publicitat com en les xarxes socials. A conseqüència d'això, part de la població se sent insatisfeta amb el seu cos. El projecte es dirigeix a les persones joves, un dels col·lectius més propensos a sentir vergonya corporal, i aspira a despertar la seua consciència sobre aquests ideals de bellesa inassolibles i les seues possibles conseqüències en la salut.

Equip

L'equip està format per Katarzyna Molek-Kozakowska (Departament d'Inglés, Universitat de Opole), Mateusz Szubert (Departament d'Estudis Culturals, Universitat de Opole), María Roncero (Facultat de Psicologia, UV), Gemma García-Soriano (Facultat de Psicologia, UV), Juan Carlos Casañ (Facultat de Magisteri, UV) i estudiants de nivell de grau i màster.

Participació de l'estudiantat del Màster en Professor/a d'Educació

En un grup de l'assignatura Innovació docent i iniciació a la investigació educativa en llengua anglesa es va treballar l'estructura del pòster. Posteriorment, es van compartir lectures i vídeos relacionats amb el moviment Body Positivity i es va reflexionar i va debatre sobre el tema. Finalment, l'estudiantat va dissenyar pòsters i infografies amb la finalitat de despertar la consciència sobre la positivitat corporal. La immensa majoria de l'alumnat va valorar positivament la participació en el projecte i considera que és important introduir aquest tema a l'aula d'anglés.

L'exposició en la seu del Màster mostra una selecció dels pòsters dissenyats per l'estudiantat. Els treballs també s'exposaran en la Universitat d’Opole.

Finançament

El projecte compta amb finançament de l'Aliança FORTHEM (ERASMUS+ European Universities Project, Referència 612489-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-EUR-UNIV).