Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Psicologia i Psicopatologia Perinatal Infantil Logo del portal

El Intergrup d'Infància del Parlament Europeu sol·licita als Estats Membres que protegeixin a la infància migrant

  • 7 de setembre de 2017
Image de la noticia

El Intergrup d'Infància és un òrgan de treball en el si del Parlament Europeu, format per aquells diputats i diputades de diversos partits polítics que tenen en comú treballar perquè els drets dels xiquets siguen tinguts en compte en el treball diari de la institució, ja que no existeix un comitè parlamentari responsable específicament dels xiquets en el Parlament Europeu.

El Intergrup dels Drets del Xiquet ha sol·licitat als Estats membres que respecten i apliquen les recomanacions incloses en la "Comunicació sobre la protecció dels xiquets migrants" de la Comissió Europea.

La Comunicació de la Comissió Europea sobre la protecció dels xiquets en la migració és un instrument indispensable que reconeix l'alta vulnerabilitat dels xiquets migrants i la necessitat urgent d'acció. Ara és el moment que els Estats assumisquen la seua responsabilitat i mostren el seu compromís de protegir als xiquets en trànsit.

El Intergrup insisteix especialment que els Estats Membres:

  • Nomenen a un responsable de protecció infantil en cada punt d'accés per a assegurar-se que els xiquets entren en els sistemes de protecció.
  • Identifiquen solucions duradores per als xiquets, ja estiguen en famílies o siguen menors no acompanyats, tenint en compte el seu interès superior com a consideració primordial.
  • Garantisquen la ràpida designació d'un tutor dins dels 5 dies següents a l'arribada del xiquet.
  • Fomenten una xarxa europea de tutela.
  • Establisquen polítiques de salvaguarda infantil en totes les instal·lacions d'acolliment dels xiquets.
  • Milloren la cooperació transfronterera per a accelerar i recolzar la reunificació familiar, prenguen decisions eficaces sota els acords de Dublín i aborden la tracta de menors.
  • Desenvolupen procediments i protocols per a millorar la notificació dels menors no acompanyats que estan desapareguts.
  • Paralitzen els processos de detenció de xiquets migrants i establisquen acords per a la cura dels menors i programes comunitaris com a alternatives a la detenció.
  • Accelerar la reubicació de xiquets no acompanyats que es troben a Grècia i Itàlia. 

Per a més informació accedeix al posicionament en la seua versió en anglès.
Font: News from the Child Rights Intergroup in the European Parliament