University of Valencia logo Logo Master's Degree in Secondary Education Teaching Logo del portal

“Haver cursat el Màster em va permetre adonar-me de la necessitat d'investigar per millorar l'educació"

Carlos Fuster

7 december 2016

Carlos Fuster García
València, Espanya
Egresat del Màster – Promoció 2009-2010

 

Després d'acabar la Llicenciatura d'Història vaig necessitar seguir formant-me per accedir al món de l'educació i el Màster de Professor de Secundària de la Universitat de València era el requisit establert per a això. 

Com a  Llicenciat en Història, el Màster de Professor de Secundària m'oferia els complements formatius que necessitaria en un futur com a docent, sobretot, respecte als coneixements de Geografia i Història de l'Art. A més a més, m'oferia els coneixements pedagògics i didàctics necessaris per poder treballar en una aula de Secundària.

Als futurs estudiants els recomanaria que no cursaren el Màster simplement com un requisit per accedir al món laboral, sinó com una oportunitat per aprendre i intercanviar idees entre alumnes i docents. El Màster ofereix espais de discusió a partir dels quals provocar el naixement de noves idees i propostes en el camp de l'ensenyança.

El professorat està composat per un ampli grup de professors de Ciències Socials en actiu i personal docent i investigador de la Universitat de València, la qual cosa permet unir la investigació en Didàctica amb l'experiència que poden aportar professors que actualment es troben en aules de Secundària.

Per altra banda, les pràctiques del Màster són una oportunitat per poder aplicar tots els coneixements teòrics que t'han proporcionat durant la formació. I també permeten enfrontar-te, per a alguns per primera vegada, a impartir docència a adolescents.

En el meu cas, cursar el Màster em va donar la possibilitat de poder treballar en dos col·legis concertats de la província de València. A més a més, les inquietuts generades durant la meua formació em van permetre adonar-me de l'ampli camp d'investigació en el món de l'educació, la qual cosa va animar-me a cursar un segon màster i un posterior programa de doctorat.