University of Valencia logo Logo Master's Degree in Special Education Logo del portal

Conferència "Descubirendo Capacidades" de Tomás Castillo

  • February 6th, 2020
Image de la noticia
Campus Diversia

Dijous 6 de febrer a les 20 hores en el Aula SC1 de l'Aulari III. Conferència “Descubriendo capacidades” a càrrec de D. Tomás Castillo en el marc del Màster Oficial en Educació Especial. 

Tomás Castillo és una de les referència nacionals i internacionals en el món de la discapacitat. És llicenciat en Psicologia i fundador de l'Associació AMICA, dels centres especials d'ocupació SOEMCA i SAEMA, de l'Associació Càntabra de Fibrosis Quística, Plataforma d'Organitzacions de Pacients, l'Institut Mixt d'Investigació “Capácitas-Amica”. Forma part de la Federació Espanyola de Malalties Rares i és conseller designat en el Consell Assessor de Sanitat del Ministeri de Sanitat, d’entre altres.

Va participar en l'elaboració de la Classificació Internacional del Funcionament (CIF), que va substituir a la CIDDM. Ha rebut distincions com: Premie HELIOS de la Unió Europea (1990); Premi IMSERSO a la Integració Laboral (1995), de mans de SAR la Infanta Cristina; Premi Mapfre a les Mesures de Superació de la Discapacitat (2006), de mans de SAR la Regna Sra. Sofia; Emprenedor social de l'any a Espanya (2014), entre molts altres.

Recentment està impulsant el Projecte CAMPUS DIVERSIA a Yátova (València), que està cridat a ser una referència nacional i internacional d'inclusió educativa i social de persones amb diversitat funcional, ja que integra els principis d'inclusió, sostenibilitat, transferència de coneixements i investigació.

Tomás Castillo és un model de superació dels prejudicis negatius sobre la discapacitat, plantejant en la teoria i en les pràctiques una nova mirada sobre la malaltia, l'envelliment i la discapacitat, que implica el descobriment i gaudi de les capacitats, una nova visió creativa de les limitacions humanes i la reivindicació del dret a l'autonomia personal.

La seua Conferència obrirà possibilitats a la participació en els seus projectes, realització de pràctiques, desenvolupament de treballs fi d'estudis, voluntariat…

Entre les seues publicacions cal destacar:

“DEJAME INTENTARLO: La discapacidad: hacia una visión creativa de las limitaciones humanas”. Ediciones CEAC, 2007 y Amica 2013,  que va ser presentat en el Congrés dels Diputats, i ha sigut traduït a l'anglès
“APRENDIENDO A VIVIR. La enfermedad: descubrir las posibilidades que hay en mí”.  EdicionesCEAC, 2009 y Amica 2013.
AVANZAR EN MI INDEPENDENCIA. El derecho a la autonomía personal. Amica 2013.

Links: