Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils Logo del portal

Mig centenar d'empreses ofereixen 75 oportunitats laborals en el Fòrum d'Ocupació de l'ETSE-UV

  • 26 de maig de 2021
Image de la noticia

Centenars d'estudiants de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) es van acostar al món laboral en el Fòrum d'Ocupació en línia, que va estar enfocat a les sales de xats amb entitats i en les pràctiques professionals per a millorar l'ocupabilitat de l'alumnat.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria en línia de l'ETSE de la Universitat de València va tindre lloc el dilluns passat 24 de maig amb mig centenar d'empreses participants que van recolzar l'esdeveniment amb la seua presència. Amb l'objectiu posat en les pràctiques professionals, la trobada va ser un pont entre l'estudiantat i les 50 entitats assistents. Més de 150 alumnes i alumnes de grau i màster del centre van poder accedir als 75 llocs de treball i beques que es van oferir i que es troben en l'apartat d'ofertes de treball d'UVocupació.

 

La programació del Fòrum va estar centrada en la mateixa temàtica amb la taula redona ‘Les pràctiques externes com a instrument clau per a la inserció laboral de l'egressat ETSE’. Com a novetat, en aquest fòrum, la secció de xats amb l'empreses es va dividir en dos blocs. D'aquesta manera, el diàleg i atenció virtual amb les companyies per a la futura inserció laboral va durar unes dues hores, aconseguint així que l'alumnat poguera traure-li el màxim profit.

 

La trobada va començar a les 10.30h amb la inauguració institucional a càrrec de la rectora de la UV, M.ª Vicenta Mestre, la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la UV, M.ª Adela Valero , el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, el director de l'ETSE, José Rafael Magdalena, i la directora d'UVocupació, Marisa Quintanilla.

 

Juan Ignacio Torregrosa López, el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, va remarcar “el suport decidit des de la Generalitat a aquests fòrums d'ocupació”. “Realitzar pràctiques és fonamental per a l'alumnat, és el primer contacte amb el món laboral”, va afirmar Torregrosa, recordant que en aquest sector, el 30% dels estudiants que fan pràctiques en empreses, acaben sent contractats per les mateixes empreses.

 

"Són fonamental aquest tipus de trobades ja que afavoreixen la unió entre les empreses i les universitats”, va afirmar el nou director de l'ETSE José Rafael Magdalena, qui va animar als i les alumnes a “interactuar amb les empreses perquè puguen descobrir tot el potencial que teniu”.

 

La rectora M.ª Vicenta Mestre va recordar que estàvem davant un fòrum “especial”, ja que era l’últim de la nova modalitat de fòrums virtuals que va encetar la UV enguany i la primera del nou director de l’Escola. A més, és un fòrum destacat “perquè les titulacions de l’ETSE, titulacions de futur immediat, són professions que la pandèmia ha posat en relleu”. Mestre va agrair al servei d’UVocupació i a l’ETSE el seu treball en fer possible aquest fòrum, així com a les empreses per comptar amb la UV i l’estudiantat per participar.

 

Les ponències van comptar amb representants de destacada trajectòria i integrants de prestigioses companyies. Aquesta secció va ser un enriquidor intercanvi entre els expositors que van donar exemples útils i consells als possibles practicants i futurs treballadors.

Pots reproduir la sessió íntegra de l'ETSE ací