Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils Logo del portal

La Universitat i Capgemini renoven fins el 2021 la Càtedra d’Innovació

  • 30 de novembre de 2018

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i el conseller delegat de la consultoria de servei de tecnologia i transformació digital Capgemini, Francisco Bermúdez, han renovat la Càtedra Capgemini que agrupa activitats d’investigació, formació practica i d’impuls a la innovació mitjançant certàmens i hackathones.

La renovació fins 2021 de la Càtedra d’Innovació en el Desenvolupament de Software s’ha realitzat a l’edifici de Rectorat i ha comptat amb la presencia de la secretaria de la Universitat, Mª Elena Olmos; la directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), Paula Marzal; el subdirector de l’ETSE i representat de la Comissió Mixta, Francisco Grimaldo; el vicepresident i director de l’oficina de València de Capgemini, David Luengo; i el representat de la Comissió Mixta, Manuel Cid.

El conseller delegat Francisco Bermúdez ha afirmat que ‘hui es posen en valor dos conceptes claus: per a Capgemini: innovació i col·laboració’. A més, Bermúdez ha destacat que ‘la Càtedra d’Innovació inicia una nova etapa durant la que reforçarem la formació i investigació amb seminaris, pràctiques, així com jornades de portes obertes i premis’.

En paraules de la rectora Mª Vicenta Mestre ‘la Universitat segueix amb la política de càtedres, una línia estratègica per a la nostra institució, i més en casos com la Càtedra d’Innovació que es fa amb una empresa com Capgemini, referent nacional i internacional en innovació i transferència, sense oblidar-nos de la inserció laboral dels nostres egressats i egressades, fonamental per a la institució’.

Aquesta Càtedra, creada al 2015 i gestionada a través de la ETSE, facilita als estudiants la adequació de les seues competències a les necessitats del mercat a través de la formació i el desenvolupament d’investigacions en qüestions relacionades amb l’agilitat i la qualitat en desenvolupament de software, com programació lliure, metodologia de desenvolupament de programes i gestió de proves, experiències d’usuari, computació en el núvol.

A més de la formació als estudiants, la Càtedra assessora a la Universitat en l’elaboració de plans d’estudi alienats amb les necessitats actuals i futures del mercat. També es fomenta la investigació entre el professorat i l’alumnat a través de projectes de fi de grau i postgrau, que solen estar vinculats amb practiques en l’empresa o beques.

D’altra banda, la Càtedra fomenta l’excel·lència amb la possibilitat de que els i les alumnes de la Universitat puguen optar al Premi Capgemini-UV en el desenvolupament de software, que celebra la seua tercera edició aquest curs 2018/2019.

Capgemini compta a València amb tres centres i quasi 600 treballadors, el que la converteix en un dinamitzador de l’ecosistema universitat-empresa de la Comunitat Valencia. Un total de 750 alumnes de la Universitat han realitzat pràctiques en Capgemini i més de la meitat han sigut contractes per l’empresa.

L’empresa Capgemini ofereix serveis de consultoria, tecnologia i transformació digital. Amb una trajectòria de 50 anys, Capgemini compta amb 200.000 treballadors repartits en 40 països i amb uns ingressos mundials al 2017 de 12.800 milions d’euros.

 

Imatges: