Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils Logo del portal

Xerrada: Cultura de Qualitat

  • 30 de setembre de 2016
Cultura de Qualitat

La qualitat de l'educació superior constitueix un dels factors clau que determinen l'èxit d'un país en un món globalitzat com l'actual. En els últims anys, els processos de garantia de qualitat s'han generalitzat en les nostres universitats, malgrat la qual cosa l'establiment d'una vertadera cultura de la qualitat segueix sent una assignatura pendent. Construir una cultura de qualitat és comprometre a tots els actors implicats per a aconseguir els objectius de l'organització i millorar de forma contínua. No es pot limitar, doncs, a l'ús de determinades eines de gestió, sinó que ha de suscitar tot un conjunt de valors i d'hàbits en tots els col·lectius.

Data: 10 d'octubre de 2016

Hora: 15 a 17 h

Lloc: Saló de Grau Joan Pelechano

Ponent: Rosendo Pou Amérigo (Director de la Unitat de Qualitat de la UV)

En la nostra universitat, els avanços en aquest terreny han sigut molt significatius, però són nombrosos els obstacles que encara cal superar. Alguns d'ells es deriven de l'ús superficial i burocràtic dels instruments i del desequilibri cap a la rendició de comptes, que sembla deixar en un segon pla la millora real dels processos d'ensenyament-aprenentatge. És convenient, per tant, repensar el sentit que té el que es fa en aquest àmbit, optimitzar la relació benefici/esforç i distingir entre el que resulta absolutament necessari dur a terme i el que seria interessant, però no imprescindible.

Rosendo Pou és Professor de Química Física de la UV des de l'any 2002 i Director de la Unitat de Qualitat de la UV des de febrer de 2012. Va estudiar Ciències Químiques en aquesta universitat, on va obtenir el Premi Extraordinari de Llicenciatura, i on es va doctorar l'any 1995. És membre de la Unitat de Recerca de Química Teòrica de l'Institut de Ciència Molecular de la UV, on ha treballat principalment en la caracterització químic-quàntica de sistemes moleculars electroactius.

Ha participat activament en els processos d'innovació educativa i millora de la qualitat docent vinculats a la construcció de l'Espai Europeu d'Educació Superior. En aquest context, va formar part de l'equip docent que va guanyar el Segon Premi a la Innovació Docent 2008 concedit per la UEM i el Premi a la Qualitat i Innovació Docent 2008 del Consell Social de la UV. Així mateix va rebre el Premi a la Qualitat i Innovació Docent 2010 del Consell Social de la UV.