Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Teledetecció Logo del portal

José Antonio Sobrino, reelegit com a president de l’Associació Espanyola de Teledetecció

  • 20 d’octubre de 2017
Image de la noticia

El catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València José Antonio Sobrino ha sigut reelegit president de l’Associació Espanyola de Teledetecció (AET) per al període 2017-2021. La decisió s’ha pres durant l’assemblea celebrada en l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas de Múrcia en el marc del XVII congrés de l’associació.

La sessió s’ha desenvolupat amb el lema ‘Noves plataformes i sensors de teledetecció aplicats a la gestió de l’Aigua, l’Agricultura i el Medi ambient’.

L’Associació Espanyola de Teledetecció agrupa a investigadors d’organismes públics i privats del sector aeroespacial espanyol, especialitzats en Observació de la Terra.

José Antonio Sobrino dirigeix la Unitat de Canvi Global de l’Image Processing Laboratory (IPL), situada al Parc Científic de la Universitat de València. La seua carrera investigadora se centra en l’estudi dels canvis que pateix el planeta, analitzats mitjançant satèl·lits de Teledetecció, així com en el tractament digital d'imatges subministrades per aquests.

Ha publicat més de 250 treballs en revistes nacionals i internacionals, ha realitzat més de 200 comunicacions en congressos i ha dirigit 16 tesis doctorals i 25 treballs de recerca, molts d’ells subvencionats per organismes nacionals, la Unió Europea i l’Agència Espacial Europea.

És president fundador de la sèrie de congressos Recent Advances in Quantitative Remote Sensing, i coordinador del Land Product Validation/Land Surface Temperature and Emissivity (LPV/LSTE) del Committee on Earth Observations Satellites (CEOS). En 2010 va rebre el premi Carta de Poblament de la ciutat de Torrent, en la modalitat de Ciència, Tecnologia i Medi ambient.

Associació Espanyola de Teledetecció

L'Associació Espanyola de Teledetecció, constituïda en 1988, edita semestralment la ‘Revista Española de Teledetección’, una publicació en espanyol, de referència en l'àmbit dels desenvolupaments i aplicacions d'aquesta tecnologia per a l’observació de la Terra, que dirigeix el propi Sobrino i que es troba indexada en SCOPUS, en el catàleg LATINDEX (http://www.latindex.unam.mx/) i en les bases de dades ISOC i ICYT.