University of Valencia logo Logo Master's Degree in Web Technology, Cloud Computing and Mobile Applications Logo del portal

La Universitat de València s’incorpora a l’Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial

  • February 14th, 2022
La Universitat de València s’incorpora a l’Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial

La Universitat de València forma ja part d’AIDA, l’Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial creada recentment per a oferir accés al coneixement en aquest camp i atraure talent a Europa. La Universitat de València està representada en AIDA pel catedràtic d’Enginyeria Electrònica i investigador de l’Image Processing Laboratory (IPL) Gustau Camps-Valls.

Fundada al novembre de 2021, AIDA parteix de la iniciativa de les quatre majors xarxes d’excel·lència en Intel·ligència Artificial (IA) d’Europa –ICT-48 AI4Media, ELISE, HumanE-AI NET i TAILOR– i del projecte VISION. Compta amb 67 entitats associades – universitats, centres d’investigació i empreses. Entre les seues principals funcions destaquen la coordinació de les activitats educatives i de formació de doctorat/postdoctorat en IA dels seus socis, la creació d’un intercanvi interuniversitari d’actius en aquest nivell educatiu, o l’acreditació i reconeixement de crèdits d’educació de doctorat en IA.

 

Coordinada per la Universitat Aristòtil de Tessalònica (Grècia), AIDA té per objectius aconseguir massa crítica suficient per a impactar en el camp educatiu de la Intel·ligència Artificial, en la millora de la mà d’obra de la indústria i en el tractament de reptes socials com, per exemple, la lluita contra la desinformació o la provisió d’una IA centrada en l’ésser humà. Pretén també garantir l’autonomia estratègica europea de la IA, reforçant els seus actius i donant suport a la seua comunitat investigadora.

 

“El ventall d’aplicacions de la Intel·ligència Artificial és enorme; va des de la robòtica i la medicina personalitzada fins a l’anàlisi de dades complexes en ciències socials, física de l’energia, medi ambient o clima, entre altres”, assenyala el catedràtic Gustau Camps-Valls, coordinador del grup de Processament d’Imatges i Senyals (ISP) en el IPL i representant de la Universitat de València en AIDA. “Europa ha d’aprofitar les capacitats educatives de primer nivell per a crear la pròxima generació de científics excel·lents en l’anàlisi de dades i la IA. Això és urgent perquè l’adopció i el desplegament de la IA siguen una realitat, així com per a assegurar un impacte real en la vida de les persones”, afig.