Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Imatge 3D en Cirurgia Pancreàtica

 

La tecnologia en tres dimensions (3 D) s'està instaurant de manera ràpida i ferma en el món de la cirurgia pels múltiples avantatges que ens pot aportar a l'hora de planificar intervencions, facilitar la visió en quiròfan o millorar la docència. Una millor visualització de les estructures ens permet una planificació de la tècnica quirúrgica més precisa i ens facilita la realització de la cirurgia en casos complexos.
Al llarg dels últims anys han aparegut múltiples programes que ens permeten obtindre imatges 3 D prèvies a la cirurgia, sobretot en cirurgia hepàtica. No obstant això, no existeix un desenvolupament tan ampli de models 3 D per a la cirurgia pancreàtica.
L'objectiu d'aquesta pel·lícula és donar a conéixer una eina nova que ens ajuda a l'hora de planificar i realitzar una cirurgia pancreàtica complexa. Per a il·lustrar els avantatges descrits presentem el cas d'un pacient diagnosticat d'un adenocarcinoma de cap de pàncrees borderline.
L'ajuda de la tecnologia 3 D ens va permetre planificar de manera òptima la intervenció facilitant la resección quirúrgica.
L'ús d'aquesta eina podria traduir-se en: menor temps operatori, menors complicacions intraoperatorias o un augment de les resecciones R0.

DURADA: 9:42