Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Revolució feminista

No és la primera vegada que el feminisme irromp amb força en l'escena social. De fet, es parla d'una Quarta Ona Feminista en aquest segle XXI. La globalització i l'ús de les xarxes socials han possibilitat un espai de diàleg entre dones al voltant del món. Ens han armat d'arguments i eines per a qüestionar la realitat que ens oprimia i la mentida que havíem aconseguit la igualtat i que el feminisme era un moviment del passat.

Històricament expulsades dels mitjans, de la política, de la cultura i fins a de la història, on apareixem com a neros acompanyants de l'home, la democratització de l'espai virtual ha posat sobre la taula que les coses que ens ocorren a les dones, les nostres opinions, la nostra perspectiva sí que interessa. Hem canviat a colp de hashtag l'agenda mediàtica i política de tots els països.

Les dones no som un col·lectiu discriminat sinó que som més de la meitat de la població i patim una opressió estructural fonamentada en la separació social en rols de gènere. Les feministes ens revelem contra la imposició d'estereotips, de constructos socials que ens diuen com ser, com comportar-nos i a què podem aspirar si hem nascut dones. Ens rebel·lem a ser categoritzades com el sexe feble, a viure amb por per l'amenaça latent i constant que nostra sexualitat, els nostres cossos, puguen ser violentats; combatem la idea de ser objectes complaents i no subjectes de ple dret; ens neguem a ser mercantilizadas i explotades; ens unim per a combatre cada xifra de discriminació, cada espai del que som vetades, cada política que ens invisibiliza.

Per això, és important que coneguem quins són les eines que com a feministes activistes podem utilitzar per a dur a terme la nostra lluita diària. Durant les diferents sessions del curs coneixerem com utilitzar les xarxes socials com a altaveu de les nostres idees, com generar continguts atractius que fomenten el debat social, on podem trobar coneixements i sabers interessants per a seguir formant-nos i elaborar noves estratègies.

En definitiva, aquest taller tracta sobre com portar el nostre activisme en xarxes a tots els àmbits socials de la nostra vida: professional, personal i pública.

 

 

 
Període de l'esdeveniment:
  • 16 d’octubre de 2019 d' 11:00 a 13:00. Dimecres.
  • 16 d’octubre de 2019 de 18:00 a 20:00. Dimecres.
  • 17 d’octubre de 2019 d' 11:00 a 12:27. Dijous.
 
 
Lloc de realització

Dia 16 pel matí al saló d'actes Facultat de Psicologia, de vesprada al saló d'actes de la Facultat de Ciències Socials. Dia 17 al Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia.

 
Organitza
 

Contacta igualtat@uv.es

 
Més informació