Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Carmen Leal, nova presidenta de la Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • 19 de gener de 2018
Dra. Carmen Leal

La Dra. Carmen Leal, ex-degana de la Facultat i primera catedràtica de Psiquiatria d'Espanya, va prendre possessió com a nova presidenta de la Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV) en l'acte inaugural del curs d'aquesta entitat celebrat el dijous 18 de gener en l'Aula Magna de la Facultat.

La Dra. Leal va ser triada per a aquest càrrec el passat mes de desembre, en substitució del Dr. Antonio Llombart, també ex-degà de la Facultat i catedràtic de Patologia.

La nova presidenta de la RAMCV, metge especialista en psiquiatria actualment jubilada, ha obtingut multitud de reconeixements. Recentment va ser guardonada per la Fundació del Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) amb el Premi a la Millor Trajectòria Professional. En l'àmbit laboral ha sigut cap de servei de psiquiatria en l'Hospital Clínic de València i l'Hospital Universitari de Cadis. En l'àrea formativa ha sigut professora i posteriorment la primera catedràtica de psiquiatria d'Espanya en la Universitat de València, en la qual també va exercir com a degana de la Facultat de Medicina. A més, va ser catedràtica de  la seua especialitat en la Universitat de Cadis i vicedegana d'aquesta mateixa Facultat. Entre els premis amb els quals ha sigut reconeguda, destaca el concedit en el Congrés de l'Associació Mundial de Psiquiatria (WPA) celebrat en 2005 en el Cairo on va ser nomenada membre honorari.