Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Conferencia "Bases moleculars del declivi regeneratiu tissular durant l'envelliment” - Pura Muñoz Cánoves

  • 21 de novembre de 2019
Pura Muñoz Cánoves

Amb motiu del lliurament del Premie Rei Jaime I en Investigació Mèdica a la Dra. Pura Muñoz-Cánoves el dia 25 de novembre d'enguany, la guardonada donarà una conferència en l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia el dia 26 de novembre a les 12.00 h.

Pura Muñoz Cánoves va nàixer a Miramar, València. Va estudiar Farmàcia en la Universitat de Valéncia on es va llicenciar en 1985. Posteriorment va emigrar a EUA i allí es va incorporar al Scripps Research Institute (La Jolla, EUA) per a doctorar-se en 1990 en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Madrid. Va fer la seua estada postdoctoral en la Universitat de Califòrnia-Sant Diego i en el Scripps Research Institute. En 1995 es va incorporar a l'Institut d'Investigació Oncològica (IRO) de Barcelona com postdoc i com a líder de grup d'investigació en 1997. En 2002 el seu grup es va traslladar al Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, ascendint com a cap de grup sènior en aquesta institució en 2007. En 2009 amb el suport del programa ICREA, s'incorpora a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a coordinadora. Actualment és Catedràtica en el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF i lidera un laboratori en el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) en l'àrea de Patofisiología Vascular.

La Dra. Muñoz-Cánoves ha estat sempre interessada en la investigació en el camp de la Biologia Cel·lular. Fruit d'açò és el quasi centenar de publicacions, moltes d'elles com a investigador sènior en les més prestigioses revistes internacionals com Nature, Cell, Cell Metabolism, Cell Stem Cell. etc. Les seues últimes investigacions s'han centrat en el camp de la regeneració del múscul esquelètic (fisiologia i patologia) i envelliment cel·lular.

En 2015 va ser guardonada amb el "Premi Ciutat de Barcelona de les Ciències de la Vida", en 2016, al costat de Laura García Prat, va ser guardonada amb el "Premi Avantguarda de la Ciència" per la seua contribució en l'àmbit de l'envelliment cel·lular i en 2019 ha obtingut el Premi de Fundació Lilly d'Investigació Biomèdica i el Premi Rei Jaime I d'Investigació Mèdica per les seues aportacions en els mecanismes moleculars de l'envelliment.