Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

First International Laboratory Staff Week a la Universitat de València

  • 24 de maig de 2018
First International Laboratory Staff Week

Del 21 al 25 de maig se celebra la First International Laboratory Staff Week en la Universitat de València, amb un programa d'activitats per a Personal de laboratori d'altres universitats europees en el marc d'Erasmus +

La iniciativa parteix de membres de PAS de laboratoris de la facultat de Medicina, Química i Farmàcia, entre uns altres, amb el suport del Servei de Relacions Internacionals i la col·laboració desinteressada del personal de diversos departaments i Instituts d'investigació.

El dimecres 23 de maig la reunió ha tingut lloc en la Facultat de Medicina i Odontologia, on els participants han gaudit de diverses visites guiades pels laboratoris d'Anatomia,  Patologia i Fisiologia, durant les quals tècnics de laboratori i investigadors han compartit amb ells la seua experiència i interessos comuns.

En el departament de Patologia les tècnics Beatriz Sánchez i Teresa Sagrat han conduït als visitants pels diversos laboratoris d'investigació i docència, mostrant les diferents tècniques i metodologia dutes a terme en la seua activitat diària. Per la seua banda, el Prof. Luis Aparicio, Secretari de la Facultat de Medicina i Odontologia, ha realitzat una interessant presentació sobre el recorregut de l'estudi de l'anatomia humana al llarg de la història i la seua rellevància en la ciutat de València.

La doctora Joana Martínez, professora d'Anatomia, els ha mostrat diverses línies d'investigació desenvolupades en el departament així com la important labor duta a terme en la sala de dissecció. Neorcirujanos de l'hospital clínic han compartit els seus coneixements sobre l'anatomia del sistema nerviós i finalment el doctor Luis Such, catedràtic del departament de Fisiologia, els ha explicat els estudis experimentals de electrofisiología cardíaca en cor aïllat de conill.  

Un total de 21 assistents procedents d'Alemanya, Bulgària, Estònia, Itàlia, Polònia, Portugal, Regne Unit i Romania integraven el grup.

Universitats d'origen dels participants:

American University in Bulgaria

Tallinn University of Technology Charité Universitätsmedizin Berlin Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

University of Sassari (Sardinia)

Poznan University of Technology Medical University of Lodz Józef Rusiecki Olsztyn University College

University of Azores

University of Minho Ecological University of Bucharest University of Portsmouth

University of Bristol

     

Llista d'enllaços:

Imatges: