Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

José Luis Górriz, nou president de la Societat Valenciana de Nefrología

  • 2 d’abril de 2018
José Luis Gorriz

El professor de la Facultat i cap de servei de Nefrología de l'Hospital Clínic Universitari de València, el Dr. José Luis Górriz, ha sigut recentment triat president de la Societat Valenciana de Nefrología.

Especialista en nefrología, el Dr. Górriz va estudiar en la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i va desenvolupar la formació com a especialista en l'Hospital La Fe (1988-1991). A continuació, es va traslladar a l'Hospital Doctor Peset, on va romandre fins a abril de 2017, data des de la qual és cap de servei de Nefrología del Clínic.

Compagina la labor assistencial amb la docència com a professor associat de la Facultat des de 2004. Des de 1992 ha desenvolupat tasca assistencial en els diferents camps de la nefrología (hemodiàlisi, trasplantament renal i nefrología clínica) dedicant-se principalment en els últims anys a la nefrología clínica, hipertensió arterial i malaltia renal crònica.

És un dels coordinadors del GEENDIAB (Grup Español per a l'Estudi de la Nefropatía Diabètica). Ha dut a terme també activitat investigadora i coordinat diversos estudis multicéntricos relacionats amb la malaltia renal crònica, així com d'un actiu programa d'interrelació entre atenció primària i nefrología.

Així mateix, és membre del Grup d'Acció Estratègica de l'ERC en la Societat Espanyola de Nefrologia i ha sigut investigador principal en més de 22 assajos clínics relacionats fonamentalment amb nefropatía diabètica, i coordinador nacional en varis d'ells. Ha publicat més de 100 articles en revistes científiques d'impacte, així com capítols de llibres i monografies de formació.

Ha participat a més en programes de formació sobre malaltia renal crònica i les seues complicacions en la Societat Espanyola de Nefrología i altres societats científiques i especialment amb metges d'atenció primària, sent coordinador i autor de diversos documents nacionals de consens sobre la malaltia renal en diferents camps, especialment la nefropatía diabètica.