Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Mor José Manuel Rodrigo, antic Degà de Medicina i exvicerector

  • Gabinet de la Rectora
  • 31 d’octubre de 2020
Retrat del Dr. Rodrigo a la galeria de rdegans de la Facultat de Medicina i Odontologia
Retrat del Dr. Rodrigo a la galeria de degans de la Facultat de Medicina i Odontologia

El professor José Manuel Rodrigo Gómez, qui va ser vicedegà i degà de la Facultat de Medicina, cap del Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic i vicerector de la Universitat de València, va morir aquest divendres 30 d’octubre.

El professor José Manuel Rodrigo Gómez es va formar com a metge en la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, on va obtenir el premi extraordinari de llicenciatura.

Entre els anys 1967 i 1968 va ser becari i metge en la Facultat de Medicina de París, en plena època d’efervescència de la capital francesa. Prèviament havia desenvolupat la seua activitat com a metge en diferents hospitals espanyols.

El Dr. Rodrigo va ser un home compromès en la transformació i el progrés social, i al seu retorn a Espanya es va incorporar a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, en la qual va ser professor titular i catedràtic i, posteriorment, catedràtic emèrit.

Especialista en hepatologia, va ser un destacat investigador que va dirigir dotze tesis doctorals i va obtenir 24 projecte d’investigació científica.

Els resultats de la seua investigació tècnica-aplicada es plasmaren en més de 250 publicacions científiques.

Amb una profunda vocació per la gestió i polítiques universitàries, va ser vicedegà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València en els equips de la Dra. Carmen Leal i del Dr. Antón Llombart per, posteriorment, convertir-se, al llarg de dos mandats consecutius, entre 1993 i 1999, en degà de la Facultat en la qual s’havia format i que és un dels centres fundacionals i de referència de la Universitat de València.

El Dr. José Manuel Rodrigo va ser, posteriorment, vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat de València en el primer equip de govern del rector Francisco Tomás Vert.

La Facultat de Medicina i Odontologia l’ha definit com ‘un gran docent, un gran clínic, un gran investigador, un gran gestor i, per sobre de tot, una bona persona i gran universitari que ha creat escola a la Facultat, seguint molts investigadors actualment la seua línia de recerca principal sobre hepatologia’.

El degà de la Facultat, Dr. Francisco J. Chorro, ha destacat que la memòria del Dr. Rodrigo estarà present sempre en la que va ser la seua Facultat.

En conèixer la notícia del seu traspàs, la rectora de la Universitat de València, Dra. Mª Vicenta Mestre, ha traslladat el condol al degà i al conjunt de la comunitat universitària de la Facultat de Medicina i Odontologia, remarcant que el Dr. Rodrigo va ser una persona molt estimada a la seua Facultat i en l’Hospital, destacant el seu perfil acadèmic i professional i la seua contribució al govern universitari.

En la mateixa línia, i unint-se al condol institucional, s’han expressat els anteriors rectors de la institució, Dr. Francisco Tomás Vert i Dr. Esteban Morcillo Sánchez.

 

____

 

Aquesta informació ha estat elaborada per l’àrea de comunicació institucional del Gabinet de la Rectora de la Universitat de València, amb la col·laboració del prof. Dr. Luis Aparicio Bellver.