Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Presenten un estudi sobre la caracterització de l’hepatitis delta a l’àrea de València a la International Liver Conference

  • 15 d’abril de 2019

Helena Hernàndez i Èvole, estudiant de sisè curs de Medicina a la Facultat, ha presentat el seu Treball Fi de Grau “Hepatitis Delta: caracterització en 2018 al nostre medi” a la International Liver Conference celebrada a Viena del 10 al 14 d’abril. Marina Berenguer, professora titular del Departament de Medicina, ha tutoritzat aquest treball, que ha sigut seleccionat com a pòster.

Aquest congrés internacional, que organitza anualment la European Association for the Study of the Liver (EASL), reuneix participants de tot el món interessats en la patologia hepàtica.

L’hepatitis delta és una infecció greu i agressiva contra la qual encara no existeix cap tractament eficaç. El treball s’ha centrat en els pacients infectats per aquest virus que són seguits a la Unitat d’Hepatologia del Servei de Medicina Digestiva de l’Hospital Universitari La Fe amb l’objectiu de determinar si hi ha hagut un canvi en la prevalença i l’epidemiologia del pacient infectat des del descobriment d’aquesta malaltia viral als anys 80 i establir el perfil del pacient infectat actual.

Aquets pacients evolucionen ràpidament vers la cirrosi i la descompensació hepàtica, per la qual cosa és menester un abordatge precoç i multidisciplinar. A la ciutat de València fa més de 15 anys que no hi ha cap informació actualitzada sobre l'hepatitis D, per la qual cosa aquesta recerca aporta noves dades rellevants sobre el comportament en l'actualitat d’aquesta infecció.

Hernàndez va presentar la primera part d'aquesta recerca el febrer passat al Congrés Nacional d'Hepatologia de l’Asociación Española para el Estudio del Hígado (AEEH) i ara ha presentat a Viena el treball finalitzat amb la informació completa.

Imatges: