Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

VII edició del Congrés d'Investigació Biomèdica (CIB 2019).

  • 5 de febrer de 2019
CIB 2019

Tindrà lloc en la Facultat de Medicina i Odontologia de València des de eldimecres 6 de febrer al matí i es clausurarà el divendres 8 de febrer a la vesprada.

El CIB consta d'un programa acadèmic amb una franja dedicada a la realització de taules redones, a més de l'acte inaugural i la conferència d'obertura duta a terme pel Dr. Lluís Montoliu, que permetran debatre sobre diversos temes d'investigació biomèdica d'actualitat. També hi haurà conferències impartides per ponents d'elevat prestigi en el món de la investigació i la divulgació, com la Dra. María Blasco, que culminaran amb la conferència de clausura de l'últim dia, a càrrec del Dr. Juan Sandoval. Enmig de tanta nova informació que processar, els assistents podran gaudir de descansos, on comentar els temes amb altres participants, juntament amb algunes pastes i fruites acompanyades de cafè i sucs, per a descansar la ment i recuperar forces.

Per a dotar d'un toc pràctic al congrés, durant els dies que se celebra els assistents podran participar en una sèrie de tallers (per exemple, taller de sutura, taller de primers auxilis, taller de tècniques per al cultiu de cèl·lules mare, tallers de microscopía o de diverses tècniques en biomedicina), que els acostaran a tècniques que, potser, no hagen conegut o aprofundit fins a aqueix moment.

A més, els estudiants de qualsevol universitat podran participar en el format de Comunicacions Orals, una modalitat en la qual poden presentar els seus treballs de recerca i optar a diferents premis, atorgats per un jurat científic compost pels directors dels departaments relacionats de la Universitat de València. 

També podran participar en la modalitat de Pòsters Científics, els quals s'exposaran en el hall de la Facultat de Medicina durant el CIB i podran optar a guanyar un dels premis del jurat científic, prèvia defensa del seu pòster davant aquest jurat.

Finalment, igual que l'any anterior, es podran realitzar visites a centres científics que es troben en la nostra ciutat, com el INCLIVA, el Centre d'Investigació Príncep Felipe, o el CSIC, la qual cosa permetrà acostar el dia a dia del laboratori als estudiants.

Aquesta edició explicarà durant els tres dies que dura el congrés amb especialistes en un variat ventall de camps, que podran suscitar la nostra curiositat en temes, en ocasions, poc tractats. Enguany el congrés tindrà com a eixos temàtics l'edició genètica amb CRISPR, cronobiología i envelliment, medicina reproductiva, malalties psiquiàtriques i epigenómica.

Llista d'enllaços: