University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Francisco J. Chorro, elegit com a degà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

  • February 16th, 2018
Prof. Dr. D. Francisco J. Chorro Gascó

El 14 de febrer va ser nomenat pel Rector de la Universitat de València, amb efectes de 9 de febrer, com a Degà de la Facultat de Medicina, arran de la seua elecció en Junta de Centre del passat 8 de febrer.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i doctor en Medicina i Cirurgia, Francisco Javier Chorro és cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic Universitari de València, i catedràtic de l'àrea de coneixement de Medicina en la Facultat de Medicina de València.

Es va formar en Cardiologia en l'Hospital Clínic Universitari de València, i la seua formació investigadora l’ha realitzada en la Universitat de València i en el Biomedisch Centrum (Universitat de Limburg, Maastricht, Holanda).

Responsable del laboratori d’Electrofisiologia Cardíaca Experimental, del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic de València i del grup de treball d’Electrofisiologia Cardíaca Experimental que pertany al nou Consorci Nacional CIBER en malalties cardiovasculars (CIBERCV), és editor de 10 llibres, autor o coautor de 62 capítols de llibre i de 317 articles en revistes indexades.

Chorro ha participat en 31 projectes de recerca competitius, en quinze d’ells com a investigador principal, i responsable de grup en les xarxes temàtiques REDINSCOR i RIC. Investigador principal en 12 projectes finançats per societats científiques i col·laborador en nou. Té cinc sexennis de recerca i sis de docència. És el principal responsable del grup de treball multidisciplinari emmarcat en el projecte PROMETEO de la Generalitat Valenciana per a l’estudi dels mecanismes d'inici, perpetuació i cessament de les arítmies cardíaques, especialment dels processos fibrilatoris.

En altres activitats, va ser president de la Societat Valenciana de Cardiologia (1995-1997), president de l’Institut Valencià del Cor (INSVACOR) (1998-2005), vicepresident de la Societat Espanyola de Cardiologia (2007-2009), director del Departament de Medicina de la Universitat de València (2011-2018), fellow de la Societat Europea de Cardiologia, i acadèmic de nombre de la Real Acadèmia de Medicina de València.