University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Reconeixement de FEDER en l'impuls de TFGs relacionats amb les malalties rares

  • September 14th, 2020
Federación Española de Enfermedades Raras

La Federación Española de Enfernedades Raras agraeix a la Facultat de Medicina i Odontologia la promoció de la formació i investigació docent en malalties rares, com a eix clau en l'atenció a les persones amb malalties poc freqüents.

L'Estudi ENSERio I (estudi sobre les necessitats sociosanitàries de les persones i famílies amb ER) ja estableix entre les seues conclusions que és necessari “generalitzar la formació i informació sobre les malalties rares i les pautes més apropiades de relació i atenció: Com en qualsevol discapacitat greu, la formació dels professionals, així com la informació i sensibilitat de la societat són elements necessaris, que redunden en una millor comprensió dels problemes, en la cerca de solucions compartides i en l'assoliment d'una societat més justa i comprensiva dels problemes que són part de tots, sota criteris inequívocs i consensuats de justícia social”.

La investigació en ER necessita de l'impuls de tots per a continuar avançant, perquè es coneguen els projectes que s'estan desenvolupant, per a impulsar projectes en curs i noves iniciatives, per a generar xarxes que permeten el seu desenvolupament.

Des de la Federación Española de Enefermedades raras destaquen els treballs de fi de grau dirigits pel professor José Baeza Noci del Departament d'Anatomia i Embriologia Humana:
- "Anatomía ósea en enfermedades de origen metabólico: Enfermedad de Gaucher" realitzat per l'alumna Darina Hristova.
- "Bases anatómicas de las alteraciones osteoarticulares en enfermedades hereditarias. Displasias óseas: melorreostosis.." realitzat per l'alumna Cristina Rusen.