Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Ety/ento – mology: exercici visual que trasllada metodològics del camp científic a la pràctica artística. Raquel Planas

  • 1 d’octubre de 2019

Raquel Planas Díaz de Cerio                                        _XXII Mostra d'Art Pùblic/universitat pública_
Ety/ento – mology, 2019
5 peces de 23x30x6 cm c/u

Ety/ento –mology és un exercici visual que trasllada metodològics del camp científic a la pràctica artística.

Així, el plantejament de l'obra parteix d'un acostament a l'entomologia i a la taxonomia per a aplicar-lo al llenguatge de la paraula escrita. Aquesta translació es formalitza en cinc caixes de col·leccionista en les quals s'acumulen conceptes codificats i arxivats que busquen evidenciar que estem davant un discurs subjecte a una societat i a una història concreta. 

Actualment nomenem, definim i classifiquem per a intentar conéixer i comprendre el món al nostre al voltant, un món que s'ha disseccionat i parcel·lat en paraules per a intentar abastar-lo. El llenguatge, entés com a discurs, es desenvolupa dins de les regles culturals de la societat assimilant els seus valors i judicis. Aquest mateix llenguatge ens proporciona el sistema de categories amb el qual interpretem la realitat, formant la nostra identitat individual i col·lectiva. Per això, aquesta sort de palimpsestos prova de buscar estratègies de narració visual per a situar en saber i al discurs com a objecte d'interrogació

Produïda amb la col·laboració i l'assessorament del personal del Museu [UV] Història Natural de la Universitat de València.