University of Valencia logo Logo Natural History Museum of the Valencia University Logo del portal

  • MUVHN Calendar 2023

Alumni UV descobreix el món microscòpic al Museu d’Història Natural de la Universitat

  • UV General Foundation
  • October 28th, 2022
Taller sobre
Taller sobre "el món de l'invisible".

Alumni UV ha organitzat un nou taller aquest mes d’octubre, de participació oberta, en el marc del programa d’activitats Alumni Comparteix, amb caràcter totalment gratuït. Al costat de la directora del Museu d’Història Natural de la Universitat de València, Anna García Forner, va oferir un viatge cap al món microscòpic el passat dia 27.

En el taller, les persones participants van conéixer el món microscòpic amb la utilització de lupes i microscopis. Amb diverses mostres d’arena de les costes valencianes, s’identificaren els organismes que viuen en elles amb la finalitat de reconéixer-los i classificar-los, i així aprendre a conéixer la qualitat de les platges: la pista l’atorgà la diversitat dels organismes que habiten en la seua arena.

Es van introduir nocions de Micropaleontologia com una branca de la Paleontologia on els microfòssils són fonamentals per a l’estudi del passat i del present.

De la mateixa manera, s’abordà conceptes, com són ecologia, sostenibilitat i contaminació, atés que a través de diferents mostres d’arena de platja es va pot entendre la relació entre contaminació i disminució de la diversitat.

El taller es desenvolupà íntegrament al Museu d’Història Natural (c/ Dr. Moliner 50. Campus de Burjassot-Paterna).

El Museu d’Història Natural -MuseuHN- s’origina amb la idea de reunir en un únic espai els elements més rellevants de les 32 col·leccions científiques de la Universitat de València, amb centenars de milers d’exemplars, i oferir aquest ingent patrimoni cultural i científic a la societat valenciana. A més, el Museu es converteix en un espai d’investigació i formació per a la comunitat universitària i el públic en general.

El Museu compta amb col·leccions de Paleontologia, Zoologia, Geologia i Botànica, així com també conserva una important col·lecció d’Instruments Científics. A més de la seua tasca com a Centre d’Innovació i Transferència del Coneixement (R+D+i), desenvolupa un paper fonamental en la difusió dels seus fons treballant per l’educació a tots els nivells formatius, a través de tallers, visites guiades i recursos didàctics, entre altres eines.

La seua directora és la professora Anna García Forner, membre d’Alumni des dels seus inicis. És llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València en 1988, i doctora en l’especialitat de Paleontologia. En 1990 es va iniciar professionalment en la Museística i el Patrimoni Paleontològic, i va completar la seua formació en el Màster en Gestió Cultural i Patrimoni, en 2002. Des de llavors, ha exercit com a professora d’aquest Màster en el Mòdul de Gestió del Patrimoni Paleontològic. Ha participat en diverses exposicions com a organitzadora i comissària, tant dins de la Universitat de València com en altres seus, entre les quals destaca ‘Els nostres Dinosaures’, actualment al Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Links: