Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Bàsquet l'Alqueria del Basket Logo del portal

Cárdenas: “L'evolució del bàsquet al nostre país ha sigut conseqüència de millorar la formació d'entrenadors”

  • 18 de desembre de 2020
Image de la noticia

La 3ª jornada de formació d'entrenadors de la Càtedra de Bàsquet amb la Universitat de València i el suport de Bankia va arribar dijous 17 de desembre a l’Alqueria del Basket. Un experimentat ponent com David Cárdenas es va encarregar d'aportar els seus coneixements a un total de 118 entrenadors, 82 de manera presencial i 36 online.

En aquest any de novetats en el qual les jornades compten amb la certificació de la Universitat de València, a més de ser vàlides per a les hores de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, els entrenadors també tenen l'opció de seguir-les online. A més de tècnics de València, Castelló i Alacant, van seguir la jornada persones de Sevilla, Oviedo, Granada i Ponferrada.
Cárdenas té una àmplia experiència en la docència relacionada amb el bàsquet a la qual ara mateix dedica bona part de la seua vida. Per això, per a ell és d'especial alegria que Valencia Basket done tanta importància a la formació d'entrenadors, havent-la integrat en la Càtedra de Bàsquet: “Em sembla una idea meravellosa, m'ha captivat des del moment en què Andreu Casadevall me'l va comentar i per a mi és un orgull poder participar”.
Reflexionant sobre la formació d'entrenadors, Cárdenas explicava que “l'evolució del bàsquet al nostre país ha sigut conseqüència d'haver millorat la formació del tècnic esportiu. Jo ja tinc una edat i en els últims 25 anys hi ha hagut un canvi substancial en el nostre esport fruit que els entrenadors cada vegada han tingut més accés a través d'internet a la informació molt més fàcil, però també perquè s'han organitzat activitats formatives que han permés que els tècnics tingueren aqueix procés d'actualització permanent. Jo crec molt en això perquè sóc docent per vocació”.
Respecte a la seua ponència “La intenció marca el camí” explica que buscava “provocar una reflexió quan un entrenador es planteja com dissenyarà els escenaris on té lloc l'aprenentatge dels seus jugadors. Quines són les intencions didàctiques que busquem i les metes que els jugadors han de plantejar-se perquè tot el procés d'anàlisi de la informació de l'entorn i la presa de decisions, realment vagen encaminades de la manera adequada”.

Què és la Càtedra de Bàsquet de L’Alqueria del Basket
La Universitat de València i L’Alqueria del Basket van llançar en 2019 la primera càtedra específica de bàsquet a nivell nacional, davall el nom de Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket. Un acord que certifica la col·laboració entre ambdós entitats, la qual cosa suposa un enorme pas en l'objectiu de fomentar la investigació i la innovació en el bàsquet, millorant la formació, i compartint coneixements. Els principals pilars de L’Alqueria LAB, el nou departament de la casa del bàsquet europeu de formació.

Bankia, clau en la formació dels entrenadors
Des de fa ja alguns anys, la labor de Bankia en el foment de la formació d'entrenadors a Valencia Basket està sent decisiva, aportant fons per a la contínua formació dels nostres entrenadors a través de distintes iniciatives. Les jornades de formació obertes tornaran a comptar enguany amb el suport de l'entitat, que farà possible una vegada més que els millors ponents compartisquen experiència amb tots els inscrits.

WhatsApp Formació d’entrenadors
Els entrenadors interessats a rebre informació sobre les pròximes jornades de formació, poden enviar un WhatsApp sol·licitant-ho de forma totalment gratuïta al 683 16 83 11.