UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) posa en marxa el cicle de conferències “Pensament Ambiental i Acció pel clima” que tindrà lloc al llarg del curs 2021-2022. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns. Totes les conferències seran gratuïtes i es podran seguir tant de manera presencial com virtual.

Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, és l'encarregada de coordinar aquest fòrum. La inscripció serà gratuïta i  s'obrirà uns dies abans de l'inici de cada conferència programada. Totes les sessions es realitzaran a les 19h en el Centre Internacional de Gandia i també seran retransmeses online.

PROGRAMACIÓ:

13 D'OCTUBRE DE 2021. 19H

Pluges extremes mediterrànies: l'episodi de 1987 a La Safor. AVAMET, una xarxa clau en la gestió metereològica. Rafael Armengot. Doctor en Geografia i Meteroròleg.

27 D'OCTUBRE DE 2021. 16H

Taula rodona: Sense pobles indígenes no hi ha sostenibilitat. Crítiques i visions alternatives per a l'Agenda 2030. Participen: Perifèries (Organització de solidaritat internacionalista) i integrants de pobles indígenes.

11 DE NOVEMBRE DE 2021. 19H

L'emergència climàtica en les polítiques autonòmiques. Celsa Monrós, Directora General de Canvi Climàtic  de la Generalitat Valenciana.

2  DE DESEMBRE DE 2021. 19H

Taula rodona: Mobilitat sostenble: implicacions econòmiques, socials i ambientals de les noves formes de mobilitat urbana. Participen: Andrés Boix, Departament de Dret Administratiu i Processal UV; Adrián Todolí, Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social UV, i representants d'empreses de mobilitat col.laborativa. COL.LABORA: Càtedra d'Economia Col.laborativa de la Universitat de València.

24 DE FEBRER DE 2022. 19H

Crisi Ambiental i Salut Planetària. Fernando Valladares. Professor d'Investigació del CSIC.  Museo Nacional de Ciencias Naturales

10 MARÇ DE 2022. 19H

De la renaturalizació de las ciutats a l'habitabilitat dels barris. Natalia García. Arquitecta i paisagista

24 MARÇ DE 2022. 19H
Sostenibilitat i informació no financera en PIMES. El paper de les polítiques públiques. José Vicente Soler, Director General d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana. 

PROGRAMA COMPLET PRIMER SEMESTRE CURS 2021/2022

PROGRAMA COMPLET SEGON SEMESTRE CURS 2021/2022