UVdocènciaUniversitat de València Logo del portal

Codi PIEC_2736959
Curs acadèmic 2023-2024
Programa Projectes d'Innovació Docent (PID)
Àrees de coneixement Ciències de la Salut
Data d'inici 01/09/23
Data de finalització 31/07/24
Categories
  • Recursos TAC/TIC
Paraules clau Caries dental, azúcar libre, dieta, azúcar oculto
Línies estratègiques

Foment de la competència digital a l'estudiantat.
Ús de les TIC com a facilitador de laprenentatge. Recurs didàctic.
Accions que contribueixin a fomentar la sostenibilitat

Presentació

Múltiples estudis han establert la relació entre el consum de sucres lliures i el desenvolupament de càries dental, i, malgrat no ser aquest l'únic factor en aquesta relació, la càries dental és considerada actualment una malaltia crònica sucre-dependent. la Salut (OMS), va publicar el 2015 la seva guia sobre ingesta de sucres afegits per a adults i nens en relació amb el pes corporal i la salut bucal. Aquesta guia recomana que, tant per a adults com per a nens, el consum de sucres afegits s'hauria de reduir a menys del 10% de la ingesta calòrica total. Les novetats principals d'aquest projecte de Disseny, utilització i avaluació de materials, recursos i estratègies per a la docència s'han desenvolupat basant-nos en les línies estratègiques complementàries: Ús de les TIC com a facilitadores de l'aprenentatge i com a recurs didàctic, Foment de la competència digital a els alumnes i Accions que contribueixin a fomentar la sostenibilitat. .- Creació d'una Guia de Conscienciació sobre l'envasament dels productes i la importància del compliment dels Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS).- Elaboració de materials digitals que facilitin la detecció dels sucres ocults a través de la lectura de l'etiquetatge.

Objectius

- Creació de nous materials digitals per detectar de manera senzilla la presència de sucres afegits o ocults en aliments i begudes mitjançant la lectura de l'etiquetatge d'aquests productes.
- Desenvolupar les competències que permetin als/les estudiants d'ambdues titulacions implementar de forma integrada totes aquestes noves eines digitals amb els pacients de la Clínica Odontològica i de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluís Alcanyís-Universitat de València.
- Transmetre a l'alumnat del Grau en Odontologia i del Grau en Nutrició Humana i dietètica la importància de complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al camp del consum d'aliments i begudes.

Graus implicats
Grau en Odontologia
Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Assignatures implicades

Les assignatures en què s'implementaran aquests materials seran Odontologia Preventiva i Comunitària  I (34706)  II (34707) del Grau en Odontologia, i Dietoteràpia i Nutrició (33963)  en situacions d'emergència (33952) del Grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Estudiantat a qui va dirigit

Estudiantat de tercer curs del grau d' Odonlologia i del Grau de Nutrició Humana i Dietètica

Coordinació
  • ALMERICH TORRES, TERESA
  • PDI-Ajudant Doctor/A
Veure fitxa
Membres
  • ALMERICH SILLA, JOSE MANUEL
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Director/a Titulacio Master Oficial
  • Delegat/Delegada Rector/A
Veure fitxa
Estructures associades
Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal
Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia CUNAFF UV
Clínica Odontològica
Fundació Lluís Alcanyís
PLAYLIST