Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Comprar llibre 

Al mes de setembre de 2020 es publica el manual "Emprendimiento sostenible. Emprendiendo desde la cocreación de valor y el bien común", un treball exhaustiu dut a terme per l'equip de recerca de la Càtedra EBC

Aquest manual, elaborat per l'equip de recerca de la Càtedra EBC i editat per Edicions Piràmide, recull tots els continguts necessaris per a aprendre a emprendre i crear empreses des d'un enfocament modern i actualitzat basat en la sostenibilitat.

Als aspectes clàssics de l'emprenedoria se li afegeixen les noves tendències dels models de negoci innovadors i inclusius, abastant així els tres pilars de la sostenibilitat: econòmic, social i ambiental. D'aquesta manera, es presenten models com el Canvas de triple capa, la creació de valor compartit, el model de l'economia de bé comú, el Lean Start-Up i el Balanç Scorecard, sempre des de la perspectiva de la sostenibilitat. Tots aquests models serveixen per definir i escalar la triple proposta de valor adreçada a el conjunt dels stakeholders i ofereixen una visió global i integrada de l'emprenedoria destacant per la seua rellevància actual l'emprenedoria social i verds. D'aquesta manera es proposa el desenvolupament d'avantatges competitius basats en arguments de sostenibilitat, alineant l'emprenedoria amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides.

L'obra compta amb sis capítols on es desenvolupen continguts teòrics, i, a la fi de cada capítol es proporcionen casos d'empreses reals classificades com iniciatives sostenibles. Amb la introducció d'aquests casos, es facilita la comprensió dels conceptes teòrics i es posen a disposició de l'lector exemples d'emprenedoria sostenibles que serveixen de referència i que permeten desenvolupar activitats pràctiques a l'aula. Per aquest motiu, s'han seleccionat empreses que no només practiquen accions de responsabilitat social, sinó que basen el seu model de negoci en la sostenibilitat corporativa, incloent empreses de el bé comú i empreses socials.

RESSENYES SOBRE EL MANUAL "EMPRENDIMIENTO SOSTENIBLE"