University of Valencia logo Logo UV Office of the principal Logo del portal

La rectora es reuneix amb un grup d’estudiants afganeses per a millorar la seua situació

  • Tarongers Institutes Support Unit
  • November 15th, 2022
 

La rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha mantingut una reunió amb un grup d’estudiants afganeses per a conéixer la seua situació i millorar les seues condicions, a través de diverses accions de suport. La reunió, que s’ha celebrat en el matí del dimarts 15 de novembre, ha comptat també amb la participació de la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, Pilar Serra; del degà de la Facultat de Dret, Javier Palao; de la secretària general de la Universitat, María Elena Olmos; i de la professora de la Facultat de Dret Yolanda García.

El primer assumpte tractat ha sigut la situació familiar de les beneficiàries de les beques. Una d’elles està tractant de portar al seu espòs que està al Pakistan. La resta no tenen cònjuge, però encara tenen família allí. Totes les estudiants estan fent cursos de castellà i una d’elles també de valencià.

La rectora s’ha interessat per les seues necessitats per a fer front en el dia a dia i s’ha compromés a estudiar una revisió de les percepcions que reben per les seues beques. A una de les estudiants, que està cursant el màster universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils, se li proveirà d’un ordinador portàtil.

En la reunió també se’ls ha oferit que facen ús de les instal·lacions i activitats esportives, així com dels serveis i recursos del Servei de Formació Permanent, que podrien adaptar-se a les seues necessitats específiques. També s’han posat la seua disposició els serveis de la Clínica Odontològica, de la Clínica Optomètrica i de la Clínica de Psicologia.

Les estudiants afganeses han mostrat el seu agraïment, afirmant que se’ls ha donat la major oportunitat de la seua vida. En paraules seues, “a l’Afganistan les dones no tenen dret ni tan sols a pensar per si mateixes”.

Links:

Images: