University of Valencia logo Logo del portal

  • Llíria

Enllaç al formulari d'inscripció al Congrés

 

 

 

La Mediterrània: sons migrants

II Congrés AVAMUS - XV Jornades AVAMUS

23 al 26 de juliol del 2019

Presentació

El 17 de juny del 2018, València va rebre l’arribada del vaixell Aquarius amb persones refugiades a bord. L’onada de solidaritat que va recórrer la ciutat i els pobles s’encavalcava amb el desconeixement d’un fenomen, les migracions a través de la Mediterrània, que malgrat que han estat una constant històrica, encara emmirallen moltes de les nostres virtuts i de les nostres pors. En 2016, des de l’editorial d’Acta Musicologica 88, la revista de la International Musicology Society (IMS), titulada “Musicians at the Borders”, es feia una crida a la participació activa d’una disciplina, la musicologia, que sovint ha restat al marge de problemàtiques de l’actualitat.

Recollint aquest testimoni, i amb la voluntat de construir ponts i enteses, el congrés persegueix l’objectiu de teixir noves complicitats que repensen el paper social dels sons a la Mediterrània, a través de la història i en la contemporaneïtat i, en conseqüència, de la mateixa disciplina com a productora de narratives.

El congrés acollirà la reunió del grup d’estudis de la IMS “Mediterranean Music Studies” de 2019, coordinat per Dinko Fabris, últim president IMS 2017-2022. El grup d’estudis es va fundar a Nàpols el 2016 i promou la investigació sobre temes musicals en l’entorn mediterrani.

Organitzen

Associació Valenciana de Musicologia (AVAMUS)

Institut Valencià de Cultura (IVM)

Vicerectorat de Cultura, Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, Universitat de València

Institut Superior d’Ensenyances Artístiques Comunitat Valenciana (ISEACV)

Departament de Filologia Francesa i Italiana, Universitat de València

 

 

Mès informació:

http://avamus.org/ca/congres-2019/

musicologia.avamus@gmail.com

https://www.facebook.com/Avamus2014/

https://twitter.com/avamus2

 

 

Enllaç al formulari d'inscripció al Congrés

 

 

Date: From 8 de april de 2019 to 26 de july de 2019.

Place València.

Images:
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy