University of Valencia logo Logo del portal

  • Llíria
Educació, conscienciació, aplicació d'avanços científics són alguns dels principis bàsics imprescindibles per a entendre la cultura de l'aigua de l'Alt Palància i el seu entorn, (re) conéixer la seua rellevància en l'organització històrica d'este territori castellonenc d'interior i aconseguir un major i millor aprofitament dels recursos naturals.
La rellevància mediàtica i social que han anat adquirint les crides Ciències de la Terra s'explica per la creixent valoració del paisatge i del patrimoni natural per sectors cada vegada més amplis de la població.
La salut és la idea central del present cicle de conferències que, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'Ajuntament de Cullera, pretén abordar les estratègies per a aconseguir una vida saludable, especialment en persones a partir de 30 anys.
Les característiques de l'anomenada intel·ligència emocional són la capacitat de motivar-nos a nosaltres mateixos i de perseverar en l'afany malgrat les possibles frustracions. També el control dels impulsos i la regulació dels nostres propis estats d'ànim, així com evitar que la angoixa interferisca amb les nostres facultats racionals.
Les pròximes eleccions europees, a finals del mes de maig, són motiu de l'organització d'unes jornades promogudes per la Universitat de València, que se celebraran en diferents municipis valencians.
La màxima que un paisatge és, a més d'un lloc, cultura, pot ser aplicada, amb tot rigor, a aqueixes comarques que deuen el seu nom, “La Ribera”, precisament per tenir la seua principal fita identitària en el Xúquer, el curs que drena la major de les conques hidrogràfiques valencianes.
La Universitat de València, a través del Vr. de Participació i Projecció Territorial, i l'Ajuntament de Titaguas, en col·laboració amb IMELSA, organitza la jornada “El desenvolupament rural valencià en el context europeu: l'enfocament LEADER 2014-2020”, amb la finalitat de donar a conèixer les claus del programa LEADER en la Comunitat Valenciana per al pròxim període.
La jornada, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'ajuntament de Gestalgar, perseguix analitzar les claus econòmiques per a superar l'actual crisi econòmica. Una crisi d'unes dimensions encara no quantificables.
Fa ja alguns anys, el professor d'arqueologia Andrea Carandini afirmava que, de la mateixa manera que el cervell tenia necessitat de records per a funcionar, les ciutats havien de preservar a qualsevol preu un espai per a la memòria mentre que el coneixement històric era necessari per a l'equilibri mental de l'home.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l’Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb IMELSA, organitzen la jornada “L’emprenedoria com a clau del desenvolupament local".
Al llarg del segle XIX i bona part del XX, la idea de patrimoni descansava en criteris fonamentalment monumentals i artístics. Avui dia, aqueixa visió limitada s'ha superat amb la incorporació del concepte de patrimoni cultural, una realitat que, àdhuc subjectiva i dinàmica, abasta el conjunt de béns tangibles i intangibles que reforça emocionalment el sentit de pertinença a una comunitat concreta.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Ajuntament de Gandia, organitza al Centre Internacional de Gandia aquesta primera jornada “Educació i formació en riscos psicològics i socials”.
En una obra ja clàssica, editada en 1968, Joseph I. Stigler considerava que l'organització industrial no era sinó el resultant d'aplicar la teoria microeconòmica a l'anàlisi del funcionament de les empreses, els mercats i les indústries. Però avui dia, aquesta visió microeconòmica està sent àmpliament superada. La competència dels mercats va més enllà de la competència en els preus.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l'Ajuntament d'Enguera, en col·laboració amb IMELSA, organitzen la segona edició de la Universitat de la Tardor d'Enguera, que abordarà el desenvolupament local i l'emprenedoria.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb col·laboració de la Fundació Universitària de la Vall d'Albaida (FUVA), l'Institut d'Estudis Comarcals de la Vall d'Albaida (IEVA) i Campus Sostenible, han organitzat la tercera edició de la Universitat d'Hivern d'Ontinyent, del 25 al 29 de novembre de 2013.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, la Diputació de València i l’Ajuntament de Massamagrell, organitza les conferències "Educació i formació al llarg de la vida". Aquesta jornada està lligada al programa “Universitat dels Majors” que, des d’octubre de 2013, s’està impartint a Massamagrell.
És una realitat que nostres societats estan patint una mutació estructural. La presència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació ha provocat el que pot denominar-se una revolució en l'economia, la política, la societat i la cultura, transformant-se radicalment les formes de produir riquesa, d'interactuar socialment i fer circular el coneixement.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l’Ajuntament de Canals, en col·laboració amb IMELSA, organitzen la Jornada "Turisme cultural i desenvolupament local. Bases per a un pla d'actuació".
La visió restringida al monumental i artístic del patrimoni imperant fins a ben entrat el segle XX s'ha anat superant en les últimes dècades fins a donar pas al concepte de patrimoni cultural, molt més subjectiu i dinàmic i que posa en relleu, més que els objectes o els béns, els valors propis de cada societat i la seua incidència a l'hora de determinar què és l'ha de protegir-se i conservar-se per a la posteritat.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i els ajuntaments de Vilamarxant i Riba-roja de Túria, amb la col·laboració d’Imelsa, organitza les jornades "El riu Túria. Paisatge i recurs. Tradició i futur".
Una no naix dona sinó que es fa dona”. Aquesta coneguda frase de Simone de Beauvoir va oferir el que s'ha vingut a denominar “la mirada del gènere” en l'anàlisi de les relacions socials.
En els últims anys, i així ho testifiquen diversos tractats internacionals i una variada legislació sobre aquest tema, el paisatge s'ha convertit en un tipus particular de patrimoni, en la seua referència probablement més oberta com a expressió morfològica, funcional, percebuda i simbòlica de les relacions històriques i actuals entre societat i naturalesa.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l’Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb Imelsa, organitzen una jornada centrada en "Desenvolupament local i emprenedoria".
No és exagerat afirmar que poques activitats humanes poden presumir d'un origen tan remot com l'apicultura: a les famoses pintures mesolítiques de la recol·lecció de la mel de la Cova de l’Aranya (Bicorp), cal afegir el caràcter emblemàtic de l'abella en la titulatura real egípcia des dels inicis del III mil·lenni a. C.
 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy