Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

 

 
 

 

PRESENTACIÓ

"PAISATGES TURÍSTICS: VALENCIANS, VALUOSOS, VALORATS"

 

‘Paisatges turístics: valencians, valuosos, valorats’ és un projecte creat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana per a la promoció i el desenvolupament del nostre patrimoni natural.

 

En un territori es reflexen els diversos processos ambientals i les dinàmiques socials, econòmiques i culturals dels grups que l’habiten. El territori s’expressa visualment en un paisatge que a més està subjecte a la interpretació i valoració del territori per part de les persones: és una imatge carregada de valors i de simbolisme. El resultat de les activitats antròpiques també conformen el paisatge, un paisatge habitat producte de centenars d’anys d’activitat humana i configuren no sols un entorn natural sinó un entorn urbà, essent el resultat de la nostra història, una herència natural i cultural, el llegat de les diferents societats que han habitat el territori.


A nivell europeu s’ha produït un creixent interès pel paisatge, fomentada per la Convenció Europea del Paisatge, que aposta per gaudir del paisatge en el marc d’un ús sostenible dels recursos naturals i la seua ordenació i gestió, comptant amb la participació ciutadana. La Comunitat Valenciana està integrada per una àmplia diversitat de paisatges: de muntanya i forestals, fluvials, humits, litorals, històrics, agraris, industrials i de serveis, habitats i simbòlics. L’objectiu de l’acord de col·laboració entre la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Agència Valenciana de Turisme, i la Universitat de València pretén caracteritzar i valoritzar el paisatge en la seua relació amb el turisme, per tal de localitzar paisatges concrets definits com a patrimoni territorial i recurs turístic en la perspectiva de la sostenibilitat. Aquesta localització permetrà contribuir al desenvolupament de nous productes turístics integrants en el paisatge que es desenvolupen en el marc d’una estratègia turística integrada centrada en el territori.


En l’acte del dia 22 de desembre que se celebrarà al Jardí Botànic de la Universitat de València es presenta el llibre digital ‘Paisatges turístics valencians: paisatges valuosos, paisatges valorats’ i s’estrena el documental ‘Paisatges turístics valencians’.

 

 

 

 

Date: From 21 de december de 2016 to 22 de december de 2016.

Place Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. Universitat de València.

Images: