Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, amb el suport de la Diputació de València, Caixa Popular i la Facultat de Geografia i Història, organitzen la trobada 2021 Universitat de València-FEDINESPV, que tractarà aquest any sobre el desenvolupament territorial i els seus fonaments en el territori valencià, en particular de les xarxes territorials.
La Universitat de València, a través dels vicerectorats de Projecció Territorial i Societat i d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV), en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història, la Diputació de València i Caixa Popular organitzen la Jornada 2020 Universitat de València-FedinesPV, que aborda els ODS.
El primer Congrés de la Xarxa d'Universitats de la Regió muntanyenca Celtibèrica pretén ser una anomenada a l'activació d'un territori i els seus recursos en les múltiples dimensions que defineixen les seves possibilitats de desenvolupament.
El Centre Cultural La Nau serà la seu d'una trobada de la vinicultura valenciana que reuneix a la Universitat de València i al col·lectiu Terres dels Alforins. La jornada, que en aquesta edició porta per títol ‘Paisatge, Música i Gastronomia’, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i l'associació de Viticultors i Productors de les Terres dels Alforins.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals (FIECOV) organitzen la seua vuitena trobada anual, en aquesta ocasió amb un format de jornada centrada en els reptes futurs de la vertebració territorial de la Comunitat Valenciana.
El Centre Cultural La Nau serà la seu d'una trobada de la vinicultura valenciana que, per sisè any consecutiu, reuneix a la Universitat de València i al col·lectiu Terres dels Alforins. La jornada, que en aquesta edició porta per títol ‘Paisatge, maridatge i experiències en el territori’, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'associació de Viticultors i Productors de les Terres dels Alforins.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Institució Alfons el Magnànim, organitza el tercer Congrés Universitat de València-FIECOV que aborda el patrimoni immaterial i les seues experiències en el territorio valencià.
El Congreso “Cambio laboral y políticas inclusivas”, surge en el marco el marco del Proyecto “Los instrumentos de protección social pública en la gestión del cambio laboral”, DER2014-52549-C4-4-R (Plan Nacional I+D+I “Retos de Investigación”, Ministerio de Economía y Competitividad), del que es IP la profesora Belén Cardona Rubert (de la Universitat de València). Se trata de un proyecto de la modalidad de Proyectos coordinados, en el que se colabora con investigadores que integran otras tres unidades de las Universidades de Sevilla, Donosti y Vigo.
El Centre Cultural La Nau serà la seu d'una trobada de la vinicultura valenciana el proper 3 de març que, per quint any consecutiu, reuneix a la Universitat de València i al col·lectiu Terres dels Alforins. La jornada, que en aquesta edició porta per títol ‘Paisatge, turisme i innovacío a la Universitat’, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'associació de Viticultors i Productors de les Terres dels Alforins.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals organitzen per a aquest novembre vinent el sisè entre la Universitat de València i els centres d'estudis territorials a partir d'una jornada on s'abordarà un tema d'especial sensibilitat i interès per a la ciutadania com és en aquest cas la memòria històrica i democràtica de les comarques i municipis valencians.
Avui dia està perfectament assumit que l'entorn genera certs efectes en els processos de comunicació humana i resulta un factor fonamental a l'hora d'entendre la construcció d'imaginaris individuals i col·lectius, i, més recentment, l'habilitació d'identitats territorials a partir de la construcció d'una imatge de marca de ciutat, comarca o de país.
Després de cinc anys de relació entre la UV–IDECOs, materialitzat en format congressos, trobades, cicles de conferències, publicacions o altres col·laboracions, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, al costat de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals, organitza per a aquest novembre vinent una nova jornada de trobada.
En el 175 aniversari de la creació del Mapa Topogràfic d'Espanya, la Universitat de València, juntament amb l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), dependent del Ministeri de Foment (Delegació de Govern de la Com. Valenciana), organitzen unes jornades centrades en la cartografia, en les quals experts de diferents disciplines acostaran al públic aspectes fonamentals relacionats amb la ciència de la representació geogràfica.
Avui dia està perfectament assumit que l'entorn genera certs efectes en els processos de comunicació humana i resulta un factor fonamental a l'hora d'entendre la construcció d'imaginaris individuals i col·lectius, i, més recentment, l'habilitació d'identitats territorials a partir de la construcció d'una imatge de marca de ciutat, comarca o de país.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals, organitza la segona edició d’un Congrés, centrat en el medi ambient i el desenvolupament territorial, que uneix a la Universitat de València i la xarxa de centres d'estudis territorials, comarcals i municipals.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, l'ajuntament de Cofrentes i la Diputació de València-Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, en col·laboració amb el Balneari de Cofrentes, organitzen la 3ª jornada sobre activitat turística en terres valencianes.
Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, i Josep Vicent Boira Maiques, director de la Càtedra Ciutat de València, es complauen a convidar-vos a la trobada "A la tardor plou sobre València... Primera tempesta d'Idees sobre la ciutat".
A pesar que els horts urbans estiguen molt d'actualitat, no hem d'oblidar que la seua història comença en les ciutats industrials del segle XIX, en les quals les classes més humils necessitaven alleujar les seues pobres condicions alimentàries.
La cartografia, l'art i la tècnica en la confecció de mapes, constitueix un instrument tradicional del coneixement del territori. Des de l'antiguitat fins als nostres dies s'han anat succeint diverses tècniques que han donat lloc a diferents representacions cartogràfiques.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Facultat d'Economia, en col·laboració amb IMELSA, organitza la jornada "L'organització territorial, l'economia local i els processos d'innovació. Claus del desenvolupament local".
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l’associació Terres dels Alforins, Paisatge de Vins, en col·laboració amb IMELSA (Diputació de València), han organitzat la jornada "El paisatge com a eina de desenvolupament local”.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals (FIECOV), organitza el 3r congrés UV-IDECOs, que tractarà sobre "Turisme cultural, desenvolupament territorial i sostenibilitat".
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, l'ajuntament de Cofrentes i la Diputació de València-Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, en col·laboració amb el Balneari de Cofrentes, organitzen la 2na jornada sobre el “Turisme d'Interior Valencià”.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i la Diputació de València-Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cullera, organitzen les 1es Jornades sobre “Desenvolupament territorial i turisme del litoral. El futur després de la crisi”.