Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Alimentació, impostos o nanociència, en les conferències d’Unisocietat del mes d’abril

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • April 11st, 2018
Image de la noticia

Un total de deu conferències, impartides per professorat de la Universitat de València, se succeiran al llarg del mes d’abril en diversos municipis de la Ribera, l’Horta, Camp de Túria, Vall d’Albaida i la Plana de Requena-Utiel. Aquesta activitat gratuïta complementa el curs acadèmic d’Unisocietat i és d’accés lliure per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn.

Dimecres 11 d’abril se celebren les primeres conferències del mes a Benetússer i Bétera. El Saló d’Actes de l’Ajuntament de Benetússer (Horta Sud) acull la ponència Paràsits dels aliments, tan desconeguts com perjudicials, impartida pel professor Màrius V. Fuentes (Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia). Aquest mateix dia, el Castell de Bétera (Camp de Túria) rep el professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials), qui tractarà El perill de les pseudociències: horòscops, astrologia i altres mentides.

El dijous 12 d’abril, la professora Paula Jardón (Didàctica i Organització Escolar) oferirà la seua ponència Moros a la costa. Temps de pirateria al Mediterrani al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (Vall d’Albaida).

Les seus d’Unisocietat a Requena (Plana de Requena-Utiel) i Alzira (Ribera Alta) celebraran les seues ponències el 17 d’abril. L’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena acollirà la conferència Drets humans, empreses transnacionals i tractats de comerç i inversió: repte i desafiaments actuals, que impartirà la professora Adoración Guamán (Dret del Treball i de la Seguretat Social). La Casa de la Cultura d’Alzira albergarà la xarrada El telediari de lalimentació, a càrrec de Juan Carlos Moltó (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal).

El dimecres 18 d’abril serà el torn de les seus de Quart de Poblet (Horta Sud) i l’Eliana (Camp de Túria). La professora Pura Peris (Dret Financer i Història del Dret) visitarà la Casa de la Cultura de Quart de Poblet, on compartirà amb els assistents Tot el que volies saber sobre els impostos i mai et vas atrevir a preguntar. El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l’Eliana rebrà Juli Peretó (Bioquímica i Biologia Molecular), qui abordarà Lorigen de la vida: un enigma científic inacabable.

Massamagrell i Paterna (Horta Nord) tindran les seues conferències el dijous 19 d’abril. El docent i investigador Gil-Manuel Hernández (Sociologia i Antropologia Social) analitzarà la història de les falles al Centre Cultural de Massamagrell. Per la seua banda, el catedràtic Ángel Morales (Química Analítica) impartirà la ponència Oceans de llum que ens ofeguen al Centre Social de Campament de Paterna.

Finalment, el catedràtic Francisco Tomás (Química Física), rector de la Universitat de València entre el 2002 i el 2010, impartirà la conferència Nanociència i nanorobots el 23 d’abril a Cullera (Ribera Baixa).

Accés lliure i gratuït per als assistents

No és requisit indispensable estar matriculat en el programa Unisocietat per assistir a aquestes conferències, atés que estan obertes al públic general. Es tracta d’una manera de complementar la formació al llarg de la vida i d’animar la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs 2017-2018 amb més de mil cinc-cents estudiants repartits entre les seues deu seus.

Aquest cicle de conferències és gratuït per a la societat, atés que es disposa del recolzament financer de Caixa Popular, de Caixa Ontinyent (a Ontinyent, la Vall d’Albaida) i del Banc Santander (a Gandia, la Safor). Les conferències d’Unisocietat, que continuaran mensualment durant el present curs fins a juny, estan organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, l’Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena.

Links: