Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El cicle de conferències d’Unisocietat acomiada 2020 amb temes sobre Canvi Climàtic, Dret i Màrqueting, entre altres

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • December 30th, 2020
Image de la noticia

Els ajuntaments que acullen aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’Unisocietat han fet un gran esforç per a garantir l'aplicació del protocol de seguretat sanitària. Hi ha 100 conferències programades, que continuaran celebrant-se al llarg del present curs en les 12 seus

Els Efectes del canvi climàtic sobre les poblacions europees d'ocells va ser la temàtica que va protagonitzar la conferència impartida pel professor Emilio Barba (Microbiologia i Ecologia) a Cullera el 15 de desembre. De la mateixa manera, entorn al medi ambient, va girar la xarrada a Gandia de Yolanda Picó (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal), que en concret va abordar els Fàrmacs i productes de la cura personal en el medi ambient el dia 16 de desembre.

A Massamagrell, el dia 17, Frances Mesquita Joanes (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva) va abordar: Què són i com ens afecten les espècies exòtiques invasores?

Seguint la mateixa línia de la biodiversitat i l'ecologia, la professora Teresa Savall (Economia Aplicada) va impartir una conferència a Bétera sobre L'agroecologia i els grups de consum. Caminant cap a un model sostenible i de proximitat, el dia 2 de desembre.

A Riba-roja de Túria, el 17 de desembre, la Biologia va ser la temàtica triada. Va ser impartida la conferència de la professora Isabel Fariñas (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física), titulada Es pot reparar el cervell?

Canviàrem radicalment de temàtica a L'Eliana, on el 15 de desembre la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats) va oferir la xarrada Tot el verd és eco? El greenwashing o rentada verda continua enamorant als consumidors?

La literatura feminista va ser el tema de la conferència a Paterna del dia 17, on Laura Guinot Ferri (Institut Universitari d'Estudis de les Dones) va compartir reflexions sobre Llibres i lectures per a les dones en el segle XVIII.

Amb la col·laboració de la Agència Valenciana Antifrau, a Quart de Poblet, Requena i Ontinyent es van tractar temes relacionats amb el Dret i el bon govern. En concret en la seu d’Unisocietat a Quart de Poblet, Gabriel Doménech (Dret Administratiu i Processal) va abordar un tema d'actualitat: Què són les "portes giratòries"? El control d'interessos després d'abandonar un càrrec polític, el dia 2 de desembre. Votarem algun dia a través d'internet, o el govern obert és una altra cosa?, va ser el títol de la conferència del dia 17 a Requena, que va impartir Joaquín Martín Cubas (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració). A Ontinyent, el dia 17, María José Añón (Filosofia del Dret i Política) va oferir la conferència titulada Ensenyar i aprendre l'exercici de la ciutadania.

Cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor-Hivern 2020-2021

Un programa impartit per docents de la Universitat de València, constitueix una mostra de l'àmplia varietat de disciplines i àrees científiques abordades en aquesta institució acadèmica. La finalitat d'aquestes conferències multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT. Hi ha 100 conferències programades, que continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació de Unimajors) i Ontinyent.

El cicle de conferències Unisocietat ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs s'ha incorporat l'Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.

Pot consultar el programa complet del cicle de conferències 'Unisocietat, Tardor-Hivern 2020-2021' ací.