Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Els diagnòstics i les estratègies territorials d’Avalem Territori es presenten en la Universitat d'Alacant

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 30th, 2018
Image de la noticia

El SERVEF, la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló han presentat aquest dilluns 30 de juliol els diagnòstics territorials d'ocupació de la Comunitat Valenciana, així com el full de ruta del projecte ‘Avalem territori’ per a 2018.

La sala de graus Alfredo Orts de la Universitat d’Alacant ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte ‘Avalem territori’ a les comarques d’Alacant. Una iniciativa de les Universitats d’Alacant, València i Castelló en col·laboració amb el Servef que ha elaborat un diagnòstic socioeconòmic del conjunt de la Comunitat Valenciana de manera territorialitzada i que en la segona fase realitza el disseny d’estratègies per al foment de l’ocupació i que, en l’última part, el 2019, implementarà el desenvolupament de les estratègies dissenyades.

A l’acte, celebrat a la Universitat d’Alacant, han assistit tècnics i responsables d’ocupació d’ajuntaments i entitats de la província, i l’han protagonitzat la vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la Universitat d’Alacant (UA), Nuria Grané; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu; la directora general d’Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones, i el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València (UV), Jorge Hermosilla. Entre els assistents es trobava l’edil de l’Ajuntament d’Alacant, Daniel Simón, o l’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert.

Jorge Hermosilla, com a coordinador acadèmic del projecte ‘Avalem territori’, ha explicat que la primera fase, que es va abordar el 2017, consistia en l’elaboració de diagnòstics territorials dels mercats laborals locals-territorials, ja que constitueixen l’escala fonamental per a l’anàlisi de la situació laboral. Aquests diagnòstics es plasmen en la publicació que s’ha presentat avui titulada Ocupació i territori, una obra d’anàlisi i de diagnòstic de l’escenari actual del desenvolupament territorial de la Comunitat Valenciana en relació amb el mercat laboral. Es tracta d’un treball que ha aplegat especialistes de tres universitats públiques en aquests camps d’investigació, el territori i el mercat laboral, i que ha comptat per a la seua elaboració amb la participació de nombrosos tècnics del mateix territori.

La vicerectora de la UA Nuria Grané ha lloat l’oportunitat que significa “treballar les tres universitats conjuntament en benefici de l’ocupació valenciana”. El seu equip d’investigació aborda les estratègies d’ocupació de les àrees funcionals alacantines.

“Durant els primers mesos de 2018, el treball s’ha centrat en el disseny de la metodologia i l’elaboració de les estratègies territorials d’ocupació. Estem dissenyant un Pla Estratègic per a l’Ocupació que estarà configurat per una relació d’objectius estratègics estructurats en tres àrees de treball (recursos, xarxes i innovació territorials) i desglossats en actuacions generals mitjançant línies estratègiques”, ha apuntat el vicerector Jorge Hermosilla.

‘Avalem territori’ pretén “aprofitar les característiques individuals de les comarques per a impulsar estratègies d’ocupació més eficaces, generar llocs de treball estables i de qualitat, que permeten activar el consum i proporcionar una vida digna per al màxim nombre de persones”, ha assegurat el secretari autonòmic Enric Nomdedéu.

Antonio Martínez Puche, coordinador de l’equip de la Universitat d’Alacant, ha remarcat “la importància de la col·laboració i la participació en l’elaboració, tant del diagnòstic, que ja hem enllestit, com de les estratègies que ara dissenyarem, i finalment de la seua aplicació. És clau comptar amb el territori, amb els agents que estan en contacte amb les empreses i les persones per a definir què és necessari i per a posar-ho en pràctica”.