Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals (FIECOV) renoven el seu conveni de col·laboració per al curs 2018-2019

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 28th, 2018
La Universitat de València i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals (FIECOV) renoven el seu conveni de col·laboració per al curs 2018-2019

La primera activitat emmarcada dins d'aquest conveni tindrà lloc el pròxim 15 de febrer en la Facultat de Geografia i Història, que acollirà la vuitena trobada entre la Universitat de València i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià (FIECOV) en el qual s'aprofundirà en els reptes de la vertebració territorial valenciana.

La Universitat de València va començar en 2010 una fructífera relació amb la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals que s'ha vist reforçada anualment a través de la celebració de trobades i congressos on intercanviar opinions i crear sinergies entre el món universitari i els centres d'estudis comarcals/locals. Ara, amb la renovació del conveni entre ambdues institucions, la Universitat aferma aquesta col·laboració i reforça el seu interès per implicar-se en el territori, en la societat valenciana, conèixer de primera mà les recerques dels Instituts d'Estudis Comarcals i divulgar els estudis de la pròpia Universitat.


Es reafirma així el projecte comú de treball que es va traçar entre ambdues institucions en 2011 i s'impulsa el compromís conjunt de fomentar la convivència, l'intercanvi d'experiències i el desenvolupament d'actuacions futures entre la comunitat universitària (docents, investigadors, estudiants) i aquests col·lectius culturals que arrepleguen les diferents sensibilitats existents en el territori valencià.


Durant aquests anys de col·laboració, la Universitat de València i els IDECOS han celebrat anualment congressos i jornades sobre temes diversos, actuals i d'interès, no solament per a ambdues institucions sinó també per a la ciutadania, com és el cas del medi ambient, l'educació, l'economia, el turisme, el desenvolupament territorial, la sostenibilitat, la participació ciutadana, la memòria democràtica o el patrimoni immaterial... La pròxima trobada que se celebrarà el pròxim 15 de febrer de 2019 se centrarà en la vertebració territorial valenciana i els seus reptes.


La pròxima trobada tindrà lloc el 15 de febrer de 2019


La primera activitat emmarcada dins d'aquest nou conveni se celebrarà el pròxim 15 de febrer del pròxim any, en la Facultat de Geografia i Història. Serà el 8a trobada entre la Universitat i els Instituts d'Estudis Comarcals (IDECOS) i en aquesta s'abordaràn “Els reptes de la vertebració territorial valenciana” des de diferents punts de vista, enfocaments, disciplines i sensibilitats. La finalitat d'aquesta nova trobada serà intercanviar, analitzar i debatre sobre aquesta qüestió a partir dels estudis i recerques realitzades des del vessant acadèmic, així com les aportacions procedents de l'escala local a través dels membres dels centres d'estudis. 


La trobada, organitzada conjuntament pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i FIECOV, s'estructurarà en dues sessions; al matí es desenvoluparan diferents conferències impartides per professors i investigadors de la Universitat, i a la vesprada serà el torn de la taula redona, on s'exposaran les experiències dels IDECOS.


El vicerector Jorge Hermosilla ha assenyalat que aquesta iniciativa “fa palesa l'estreta relació entre la Universitat de València i la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals Valencians (FIECOV), entre la comunitat universitària i els principals centres que abanderen les sensibilitats culturals del territori valencià. En definitiva, es tracta d'una demostració més del ferm compromís de la Universitat de València amb el territori i la societat valenciana”.