Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València presenta dos Docufòrums sobre el canvi climàtic i la Germania Valenciana

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 16th, 2021
Image de la noticia

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat ha presentat hui dos documentals finançats per Caixa Popular, en el marc de Docufòrum. Es tracta d'un programa audiovisual que comprén una sèrie de 22 documentals produïts en col·laboració amb el Taller d’Audiovisuals de la UV (TAU).

En la presentació, que s'ha celebrat hui divendres a la Sala Palmireno de la Faculad de Geografia i Història de la Universitat de València, van participar Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat; Pacó Alós, director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular; Mª José Estrela, catedràtica de Geografia Física de la Universitat de València; i Pablo Pérez, catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de València.

El documental El canvi climàtic: un compte enrere repassa els efectes sobre el territori del calfament global, així com les creences i valoracions socials sobre el canvi climàtic. “Aquest audiovisual pretén contribuir a conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'adoptar un model energètic sostenible, perquè enfront del canvi climàtic hem de prendre mesures, que no serviran per a evitar-lo però sí per a mitigar-lo”, ha explicat Mª José Estrela, responsable de continguts d'aquest documental.

El documental Mig mil·lenni després: La Germania de València manifesta la importància d'aquesta fita històrica i social per a València i el seu entorn territorial. En 2019 es van complir 500 anys del principi de les Germanies de València, que, iniciades en l'estiu de 1519 a la ciutat de València, es van estendre com la pólvora entre les principals viles del regne i van afectar bona part dels dominis senyorials. “Aquest audiovisual analitza la singularitat de les Germanies valencianes, que recau en el seu caràcter pioner i en l'organització d'un moviment social gestat des de baix, i aprofundeix en el gran terratrèmol social que va significar aquest període històric” explica Pablo Pérez, productor de continguts d'aquest documental.

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d'entitats compromeses amb la societat valenciana, com és el cas de Caixa Popular”.

Paco Alós ha assegurat que per a Caixa Popular “és un plaer participar en aquesta mena de projectes al costat de la Universitat de València, que permeten desenvolupar l'obra social de la cooperativa valenciana i complir amb el compromís de l'entitat amb la societat, així com el treball del col·lectiu universitari”.

Docufòrum és un format audiovisual impulsat i dissenyat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Docufòrum no sols té vocació divulgativa, sinó que a més pretén estimular el debat i la participació social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians. Docufòrum és resultat d'un treball coral, la coordinació tècnica és a càrrec de la Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, el guionizat dels documentals el duen a terme els professors de la Universitat de València Francisco Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana), i la realització és escomesa pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU).

Els audiovisuals complets estan disponible en el següent enllaç:

"Canvi climàtic i territori: un compte enrere"

"Mig mil·lenni desprès: La Germania de València"