Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València presenta l'audiovisual "El Campus d'Ontinyent: Universitat i Territori" del programa Docufòrum

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • January 30th, 2020
Image de la noticia

El Centre Cultural de Caixa Ontinyent ha acollit aquest dijous 30 de gener la presentació del documental sobre el Campus d'Ontinyent de la Universitat de València. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

“Aquest documental recull el valor que ha adquirit el Campus Universitari d´Ontinyent en el territori d'acolliment, la Vall d´Albaida, l'únic dels 4 campus de la Universitat de València situat fora de l'àrea metropolitana de València” ha explicat el vicerector Jorge Hermosilla que ha presentat aquest audiovisual, en representació de la Rectora Mavi Mestre, al costat de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. “Es tracta d'un campus molt singular, que en l'actualitat compta amb un miler d'estudiants, on ha sigut imprescindible la col·laboració dels diversos actors territorials, com l'Ajuntament, la Caixa d´Ontinyent, o associacions diverses tant sindicals com empresarials”, ha subratllat el vicerector. En l'actualitat s'imparteixen quatre graus universitaris, relacionats amb Economia, Magisteri, Educació Física i Infermeria, a més del programa Unisocietat, dirigit a la formació al llarg de la vida.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha insistit que aquest campus “aporta a la ciutat d'Ontinyent un fet diferencial, un valor afegit que fa a la ciutat més habitable, més atractiva i amable”. A més, l'alcalde ha assegurat que suposa el millor “ascensor social que existeix”, perquè permet oferir l'oportunitat d'adquirir estudis universitaris a moltíssima gent que si no fóra per la proximitat de la universitat haguera renunciat als seus estudis superiors. I ha destacat que “ser una ciutat universitària no sols és tindre un edifici que forma persones diplomades, sinó que significa també tot un moviment social i cultural que envolta al Campus de la Universitat de València i que ha donat lloc a projectes molt interessants”.

Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent, per la seua banda, ha reivindicat que Caixa Ontinyent va ser una de les impulsores de la ‘Fundació Universitària de la Vall d'Albaida’ creada en 1998, al costat d'altres agents socials, culturals, polítics i econòmics de la comarca, “va nàixer amb la intenció de convertir a Ontinyent en ciutat universitària, i a poc a poc ho hem aconseguit perquè el campus que va començar llavors només amb la Diplomatura de Ciències Empresarials, hui compta ja amb quatre graus oficials i una intensa activitat universitària”.

El Campus d´Ontinyent de la Universitat de València forma part d'un pol de desenvolupament territorial, el qual està constituït per les administracions públiques com l'Ajuntament d'Ontinyent i la Mancomunitat Vall d´Albaida, les associacions empresarials COEVAL i ATEVAL, així com les organitzacions sindicals de CCOO i UGT, i la Caixa d´Ontinyent.

Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

En l'actualitat el programa Docufòrum consta d'una vintena d'audiovisuals que aborden temes relacionats amb el territori i la societat valencians: economia social, paisatges culturals, exclusió social, educació, treball… Aquest programa d'audiovisuals està acompanyat d'un pla de comunicació i difusió que permetrà que la societat valenciana en general i els estudiants en particular, puguen accedir a ells i visualitzar-los.