Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València presenta l'audiovisual "El cooperativisme valencià" del programa Docufòrum

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 26th, 2019
Image de la noticia

El Palau Cerveró ha acollit aquest divendres 26 de juliol la presentació del documental sobre el cooperativisme valencià. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, al costat del Catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València, director del CIRIEC-España, José Luís Monzón, i el director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular, Paco Alós. S'ha celebrat a la Sala de Conferències del Palau Cerveró.

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Docufòrum no solament naix amb vocació divulgativa, sinó que a més pretén estimular el debat i la participació social. Els documentals, d'una durada de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians. Docufòrum és resultat d'un treball coral en el qual han participat Cristina Soriano, en qualitat de coordinadora tècnica, i els guionistes han sigut els professors de la Universitat de València Francisco Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana).

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d'entitats compromeses amb la societat valenciana, com és el cas de Caixa Popular, que ha participat en aquest projecte audiovisual”. Ha assegurat que Docufòrum, “constarà d'una vintena d'audiovisuals a la fi d'any sobre temes variats (paisatge, exclusió social, turisme, drogodependència, etc.) que estaran disponibles per als centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana”.

Paco Alós ha insistit com per a Caixa Popular és un orgull participar en aquest tipus de projectes que evidencien el compromís d'institucions com la Universitat de València amb la societat valenciana, “un compromís que comparteix Caixa Popular la participació del qual en aquest projecte obeeix a la voluntat de la nostra empresa, que és una cooperativa de segon grau, a aconseguir una societat més justa i sostenible”.

Per part seua, director de IUDESCOOP fins a juny de 2019, José Luís Monzón, ha lloat l'oportunitat del documental i ha assegurat que es tracta d'un “documental de referència per a tot aquell que vulga conéixer el valor i funcionament de les cooperatives, i la importància que té per al benestar de la nostra societat el sector del cooperativisme, que es regeix per unes pautes particulars, diferents a la resta d'empreses, privades o públiques”.