Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València presenta mitjançant el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat 4 publicacions en la Fira del Llibre

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • May 3rd, 2018
La Universitat de València presenta mitjançant el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat 4 publicacions en la Fira del Llibre

Aquestes obres tracten diferents temàtiques, com l'economia valenciana, músiques populars, canvi laboral, running… però tots ells tenen un nexe comú: el territori valencià. Són llibres corals, on han participat nombrosos autors i autores, en la seua gran majoria docents i investigadors de la Universitat de València.

Aquest divendres 4 de maig, a les 19:30 hores, en la Sala Museu 1, arriba el torn de les novetats editorials del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. Amb els títols Músicas populares, sociedad y territorio. Sinergias entre investigación y docencia, coordinat per Ana M. Botella i Rosa Isusi-Fagoaga; Territori valencià, territori runner, coordinat per Víctor Agulló; Cambio laboral y políticas inclusivas, coordinat per María Belén Cardona i Vanessa Cordero; i València y su economía: un modelo sostenible es posible, coordinat per Amparo Cervera i José Manuel Pastor.

Intervindran en la presentació Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat; Ana M. Botella, professora de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal i vicedegana de la Facultat de Magisteri; Víctor Agulló, professor de Sociologia i Antropologia Social; María Belén Cardona, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social i membre de l'Institut de Drets Humans; Amparo Cervera, catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats, codirectora de la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn (Mesval) i directora de l'Institut d'Economia Internacional.

Músicas populares, sociedad y territorio. Sinergias entre investigación y docencia

El llibre, en el qual han participat 25 autors/es coordinats per Ana M. Botella i Rosa Isusi-Fagoaga (Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal), presenta tant els antecedents sobre l'estudi de les músiques populars a València com a un nodrit corpus de treballs inèdits que s'han realitzat recentment sobre el tema.

L'objecte és, d'una banda, analitzar les principals publicacions i treballs estudiats fins al moment i, per una altra, transferir i donar difusió als recents coneixements i nous paradigmes generats pels investigadors especialistes a la societat mitjançant propostes, com la present obra, que superen l'àmbit acadèmic.

Territori valencià, territori runner

Aquesta publicació és el catàleg de l'exposició del mateix nom que es va inaugurar el passat mes de març en la Ciutat de les Arts i les Ciències i, en aquests moments, s'exposa de forma itinerant en els municipis valencians que alberguen algunes de les carreres més rellevants del nostre territori.

Aquest catàleg amplia els continguts de l'exposició a través de mapes, imatges, textos i infografies. En la seua elaboració han participat 48 autors la labor dels quals ha sigut coordinada pel professor Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia Social).

Cambio laboral y políticas inclusivas

Coordinat per les professores del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Belén Cardona i Vanesa Cordero, aquest llibre és una obra coral que compta amb aportacions de 35 autors.

Cambio laboral y políticas inclusivas arreplega les reflexions que sobre aquestes qüestions es van efectuar en la Trobada internacional Canvi Laboral i Polítiques Inclusives. Àmbit Local. En concret, les aportacions giren entorn de tres eixos temàtics. En la primera part s'aborden els instruments que la política d'ocupació pot posar al servei de la creació i el manteniment de l'ocupació de les persones que es troben en una posició de major vulnerabilitat. En la segona part, es reflexiona sobre el sistema de protecció social. I, finalment, s'analitzen diverses qüestions relacionades amb els fenòmens de descentralització productiva, que està augmentant la precarietat entre els treballadors.

València y su economía: un modelo sostenible es posible

La publicació ha sigut coordinada per la catedràtica Amparo Cervera, directora de l'Institut Universitari d'Economia Internacional, i el catedràtic José Manuel Pastor, degà de la Facultat d'Economia, ambdos són codirectors de la Càtedra Mesval.

Arreplega les investigacions d'una trentena d'investigadors de la Facultat d’Economia i Instituts d’Investigació de la Universitat de València que van participar en el Primer Congrés: València i la seua economia: un model sostenible és possible. Al llarg de 12 capítols, una sèrie d'experts exposen els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat mitjançant els processos d'innovació, les xarxes -internes i externes- i els recursos territorials.