Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Les fake news, la flora de l'Horta o la qualitat de la democràcia, en les conferències d’Unisocietat

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • December 2nd, 2020
Image de la noticia

Els ajuntaments que acullen aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’Unisocietat han fet un gran esforç per a garantir l'aplicació del protocol de seguretat sanitària. Hi ha 100 conferències programades, que continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus.

Bétera va acollir el 25 de novembre la conferència titulada Funciona realment això de la transparència, o és només una moda?, a càrrec del professor Lorenzo Cotino (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració).

El dret constitucional va ser també protagonista de la conferència de l'Eliana del dia 17, en concret el professor Pablo Oñate (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració) va explicar Com mesurar la qualitat de la democràcia: El cas espanyol.

Cullera, el 10 de novembre, va rebre a Rosario Serra (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració) que va impartir la conferència Estem sols i indefensos davant les fake news i la manipulació informativa?

A Alzira, el dia 24, José Luis González (Dret Penal) va abordar la conferència És la justícia igual per a tots i totes? Prevenció i càstig de la corrupció.

A Massamagrell, el 12 de novembre, canviàrem radicalment la temàtica per a centrar-nos en L'empremta tòxica dels contaminants en l'organisme, quina informació aporta?, a càrrec de Yelko Rodríguez (Medicina Preventiva i Salut Pública, CC. Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal).

Sobre la Flora de l'Horta va tractar la conferència a Quart de Poblet, el dia 18, a càrrec del professor Antoni Aguilella (Botànica i Geologia).

El dia 19, a Ontinyent, el Jass i la seua història van protagonitzar la conferència que va oferir Vicent Lluís Fontelles (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal).

Massamagrell va acollir el 26 de novembre la xarrada Biotecnologia: en la teua vida, diàriament, a càrrec de la professora Emilia Matallana (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes).

Cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor-Hivern 2020-2021

Aquestes conferències estan impartides per docents de la UV i són una mostra de l'àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que recull la Universitat de València. La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT. Hi ha 100 conferències programades, que continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació de Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

El cicle de conferències Unisocietat ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs s'ha incorporat l'Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.

Pots consultar el programa complet del cicle de conferències 'Unisocietat, Tardor-Hivern 2020-2021' ací. 

Links: