Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Paterna va presentar ahir l'exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 28th, 2018
Paterna va presentar ahir l'exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’
D'esquerra a dreta, Julio Fernández, Tinent Alcalde de Paterna; Esther Limonchi, Tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Paterna; Sandra Ramírez, Directora de l'Oficina de Caixa Popular de Paterna i Walesska Schlesinger, Cap d’Iniciatives del Vicerectorat

La mostra, exposada des del dia 24 i emmarcada dins de la I Setmana de la Salut de Paterna, es va presentar ahir a la ciutadania per part de les autoritats. L'exposició romandrà oberta al públic en l'Auditori “Antonio Cabeza” fins al 28 de setembre.

L'exposició Territori valencià, territori runner es va presentar ahir a Paterna (l’Horta Nord) coincidint amb la celebració de la I Setmana de la Salut organitzada per l'Ajuntament del municipi del 24 al 29 de setembre. L'acte, que va comptar amb la presència del Tinent Alcalde de Paterna Julio Fernández, de Sandra Ramírez, Directora de l'oficina de Caixa Popular de la població, i de Walesska Schlesinger, Cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, va tenir lloc en l'Auditori “Antonio Cabeza”, on la mostra, que romandrà oberta fins avui, 28 de setembre, ha pogut visitar-se durant tota la setmana, de 18 a 21 hores.


Produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançada per Caixa Popular i la Direcció general d'Esports, l'exposició consta de 32 panells. En ella han pres part 48 autors, la majoria docents i investigadors/as de la Universitat de València, així com atletes, historiadors esportius, entrenadors i periodistes, tots ells especialistes en rúning. Aquesta nombrosa participació imprimeix a la mostra un caràcter multidisciplinari, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del rúning des d'una àmplia varietat d'òptiques, com la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, etc.


Com succeeix amb les exposicions organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra Territori valencià, territori runner es caracteritza per la seua naturalesa itinerant, com proven els múltiples municipis que ja ha visitat: València, Massamagrell, Xulella, l’Eliana, Setaigües i ara Paterna. Pròximament, el recorregut continuarà per altres poblacions del territori valencià com Alzira, Alcoi i Gandia.