Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La 6a edició de la Universitat de Tardor d'Énguera afronta els nous reptes socials, econòmics i educatius

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • November 10th, 2017
La 6ª edició de la Universitat de Tardor d'Énguera afronta els nous reptes socials, econòmics i educatius
Énguera

Del 7 al 9 de novembre Énguera va acollir la seua, ja tradicional, Universitat de la Tardor. Van ser 3 dies de conferències, tallers i visites culturals que pretenen oferir a les enguerines i enguerins, així com als veïns de la resta de la comarca de la Canal de Navarrés, eines que els permeten afrontar els desafiaments dels nous temps i encarar el futur amb optimisme.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en el seu afany per contribuir al desenvolupament dels pobles valencians, va engegar en 2012 la Universitat de la Tardor d'Énguera. Aquesta iniciativa va nàixer amb la intenció de convertir-se en un instrument perquè els veïns de la localitat i la resta de la comarca aprofundiren en el seu patrimoni, llengua, tradicions, paisatge, història, economia… Uns trets identitaris amb potencial per a convertir-se en motor de desenvolupament i facilitar un creixement econòmic i social que permetera a la societat local albirar les seues possibilitats de futur.

Seguint el seu esperit inicial, la Universitat de la Tardor d'Énguera ha arribat enguany a la seua sisena edició, gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament i l'IES d'Énguera i al finançament de la Diputació de València. Tant l'IES com la Casa de la Cultura d'aquest municipi de la Canal de Navarrés van albergar, del 7 al 9 de novembre, les diferents sessions que enguany van estar dividides en 2 blocs diferenciats: un bloc acadèmic i un altre lúdic cultural.

El bloc acadèmic va tindre un caràcter multidisciplinari atès que docents i investigadors de la Universitat de València van abordar temàtiques d'allò més variades: Pedro Morillo (Informàtica) se centrà en les xarxes socials i els menors; Santiago Cantarero (Direcció d'empreses) tractà les opcions d'ocupació basades en el turisme rural; Nuria Sempere (Fisioteràpia) abordà la vida saludable; Gersón Beltrán (Geografia) parlà sobre eines digitals; Juan Carlos Moltó (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) reflexionà sobre la cuina del segle XXI i el seu encaix en la dietètica saludable; i Emilio Soria (Enginyeria Electrònica) s'ocupà de les noves expectatives laborals i els oficis de futur.

A la Universitat de Tardor d'Énguera també va haver un espai lúdic cultural en el qual els assistents van tindre l'oportunitat de visitar la Cooperativa del Camp d'Énguera, els cellers de la localitat, realitzar un recorregut històric-artístic per la vila... una manera de visitar in situ les potencialitats (naturalesa, història, cultura i tradició) que converteixen a Énguera en una localitat molt atractiva a la Comunitat Valenciana.

L'acte de clausura de la Universitat de la Tardor d'Énguera va comptar amb la presència de l'alcalde d'Énguera, Óscar Martínez; en nom de la Universitat de València estarà present el degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó; i per part de l'IES Énguera assistiran el seu director, Rafael Mollá, i el seu vicedirector, Teodoro Aparicio.

Links: