Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La mostra ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’ s'exposa en els municipis castellonencs de Cinctorres i Traiguera

  • May 17th, 2017
La mostra ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’ s'exposa en els municipis castellonencs de Cinctorres i Traiguera

Aquesta mostra sorgeix de la col·laboració entre la Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València. Els 20 panells que la componen aborden una gran varietat de temes. Des de la gestió del paisatge i el seu ús, l'estratègia turística territorial de la Comunitat Valenciana o la relació entre paisatge i turisme fins a la tipologia dels paisatges.

L'oficina de turisme de Cinctorres acull aquesta mostra des del 17 de maig fins al 13 de juny; posteriorment els panells s'exposaran en el Real Santuari de la Verge de la Salut de Traiguera, des del 14 de juny fins al 8 d'octubre. L'exposició s'ha plantejat de forma integral des del punt de vista territorial i disciplinari. Els 20 panells que la componen s'articulen entorn de 3 eixos: una fase d'identificació dels paisatges valuosos, una segona funció de catalogació i elaboració de producte turístic i, finalment, una altra fase de comercialització a través de l'estratègia turística territorial.

L'exposició ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’ aborda la gestió del paisatge i el seu ús, l'estratègia turística territorial de la Comunitat Valenciana o la relació entre paisatge i turisme. A més, es repassen la varietat paisatgística del territori valencià, des dels paisatges de muntanya, litorals als històrics, habitats o industrials.

El vicerector Hermosilla ha explicat la raó de ser del títol de l'exposició ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’. “La denominació ‘valencians’ es deu al fet que aquesta mostra contempla la totalitat del territori valencià i per a açò es consideren els 21 espais turístics diferenciats per l'Agència Valenciana de Turisme. ‘Valuosos’ perquè s'utilitzen criteris objectius que permeten identificar paisatges amb indiscutibles valors (històric, natural, simbòlic…). I ‘valorats’ perquè es té en compte la valoració realitzada per col·lectius de la societat valenciana dels diversos paisatges. El protagonisme de la percepció”, ha assenyalat el vicerector.

Aquesta exposició està organitzada per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià.