Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Un congrés internacional analitza a València el canvi laboral i les polítiques inclusives

  • May 10th, 2017
Un congrés internacional analitza a València el canvi laboral i les polítiques inclusives

L’11 i el 12 de maig, la seu de la Fundació Bancaixa acull el congrés “Canvi laboral i polítiques inclusives”, que reuneix a destacats especialistes d’àmbit internacional. En una de les sessions del congrés, que serà clausurat el divendres per la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra i pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, es presentaran les polítiques valencianes d’inclusió i la Llei Valenciana de Renda d’Inclusió.

El congrés està dirigit per Belén Cardona, catedràtica de dret del treball de la Universitat de València i investigadora principal del projecte de recerca del Pla Nacional I+D+I “Canvi laboral i polítiques inclusives”, en el marc del com se celebra aquesta trobada internacional.

El primer objectiu del congrés és identificar polítiques d’ocupació que generen mercats laborals inclusius. Els ponents, explica la professora Belén Cardona, també abordaran l’impacte que els canvis soci-laborals produïts en els últims anys han tingut en l’adequació – en termes de cobertura i intensitat - de les prestacions del sistema de protecció social i identificar les seues insuficiències quan manifestació addicional del reequilibrio d’interessos derivat dels processos de canvi en la realitat empresarial. L’anàlisi, afegeix, “comprèn tant les prestacions per desocupació, de nivell contributiu i assistencial, rendes mínimes d’inclusió, com les mesures d’acció social i assistència social”. Així mateix en la trobada s’estudiaran les qüestions que es plantegen al voltant de la sostenibilitat del sistema públic de protecció social i s’exploraran les possibilitats d’aconseguir el reequilibri del mateix mitjançant la generació d’ocupacions de qualitat en empreses productives i competitives. Finalment en el congrés es presentaran les polítiques valencianes d’inclusió i la Llei Valenciana de Renda d’Inclusió.

Junt al citat projecte de recerca, en el qual s’integren investigadors de la universitats de València, Sevilla, Sant Sebastià i Vigo, l’organització del congrés està a càrrec del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Institut Universitari de Drets Humans, la· Fundació Bancaixa, el Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social i la Càtedra ATA-Universitat de València sobre Treball Autònom.