Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El cicle de conferències sobre ètica, valors i ciutadania finalitza a Picassent

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • November 12nd, 2017
El cicle de conferències sobre ètica, valors i ciutadania finalitza a Picassent

La catedràtica Adela Cortina va moderar el passat divendres 10 de novembre l'últim dels 3 simposis sobre ètica celebrats a Gestalgar, Alzira i Picassent. El programa ‘Benestar, formació, territori’ continua a partir del 24 de novembre amb el segon mòdul que s'ocuparà de la infància, l'adolescència i la violència escolar.

Reflexionar sobre l'ètica per a la inclusió social de la diversitat funcional va ser l'objectiu de la jornada celebrada ahir a Picassent, que posa punt i final al primer bloc del programa ‘Benestar, Formació, Territori’, una iniciativa organitzada conjuntament per la Diputació de València i la Universitat de València.

La diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, va subratllar en anteriors jornades la importància de la col·laboració institucional que ha fet possible organitzar per segon any consecutiu un programa en el qual participen “grans especialistes universitaris tant en ètica com en psicologia, disciplines fonamentals per a fomentar el Benestar Social i la convivència pacífica dels ciutadans valencians”.

“Aquest programa és una aposta per la territorialización del coneixement, que ens permet traslladar les recerques que s'originen en la Universitat als municipis i satisfer les necessitats de la població local”, va assenyalar el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, qui va inaugurar la jornada a Picassent ajunte l'alcaldessa de Picassent, Conxa García.

En la taula redona posterior els professors de l'Àrea de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València, Jesús Conill i Enrique Herreras, i Ana Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura, van debatre sobre la forma de crear un marc intercultural per a orientar a la societat cap a una autèntica convivència integradora que incloga a les persones amb diversitat funcional.

La catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, coordinadora del cicle de jornades dedicades a aquesta temàtica, va subratllar que aquest programa universitari ha permès portar a Gestalgar, Alzira i Picassent reflexiones de “especialistes de primer nivell en el camp de l'ètica que han tractat qüestions vitals per a la societat com el són la diversitat funcional, els valors de la ciutadania per a la convivència i els drets humans”.

Aquestes jornades s'inscriuen en el programa formatiu ‘Benestar, Formació, Territori’, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València. El programa està conformat per un cicle de 6 jornades formatives, les 3 últimes tractaran la violència escolar i se celebraran els dies 24 de novembre a Burjassot, 11 de desembre a Alfafar i 14 de desembre a l'Eliana.