Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

La Càtedra AVANT organitza en Montesa una nova jornada per a “Repensar el rural”

  • 11 de novembre de 2019
Image de la noticia

El pròxim 14 de novembre tindrà lloc la segona cita de la ronda de jornades “Repensar el rural. Sostenibilitat social: noves vies per al rural valencià”, organitzades per la Càtedra AVANT de la Universitat de València. L’objectiu d’aquest cicle és reflexionar sobre el repte demogràfic i els problemes de despoblació als quals s’enfronta el medi rural valencià, fent partícips als assistents mitjançant la reflexió i l’aportació d’idees.

Amb aquest acte es convida a reflexionar sobre els factors que afecten les dinàmiques demogràfiques dels municipis rurals que pateixen despoblació, així com plantejar solucions amb la col·laboració dels assistents per a revertir la situació. Està organitzat per la Càtedra AVANT-UV, que està promoguda per la Direcció General de l’Agència Valenciana Antidespoblament i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València.

La jornada estarà dirigida als principals actors públics i privats del territori (com ara administracions públiques, Grups d’Acció Local, empresaris, associacions culturals, cíviques, i la resta d’agents socials), encara que està oberta a totes aquelles persones interessades en la sostenibilitat dels municipis rurals que estan afectats pel fenomen de la despoblació en la Comunitat Valenciana. El Prof. Javier Esparcia iniciarà la sessió amb una breu ponència sobre els factors històrics i actuals que influeixen en les dinàmiques demogràfiques que experimenta el medi rural en general, i el valencià en particular. També intervindrà el geògraf i consultor Xavi Delgado, amb una exposició en la qual compararà dues iniciatives de lluita contra la despoblació i analitzarà els resultats de cadascuna.

Després de finalitzar ambdues intervencions, i posteriorment a un breu descans, el protagonisme recaurà sobre els assistents a la jornada, els quals participaran en dinàmiques grupals on discutiran sobre les exposicions prèvies i la seua relació amb la realitat dels seus municipis, concloent amb una taula redona on compartiran els resultats i reflexions.

La cita serà el 14 de novembre de 16 a 20 hores en la Casa de la Cultura de la localitat valenciana de Montesa.