Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

La Càtedra DEBLANC imparteix Curs sobre Fiscalitat Internacional a la Ciutat de la Justícia de València

  • 15 de maig de 2019
La Càtedra DEBLANC imparteix Curs sobre Fiscalitat Internacional a la Ciutat de la Justícia de València

La Càtedra DEBLANC d'aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d'aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València, conveniada amb la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, està realitzant hui 15 de maig el curs “Aspectes de la Fiscalitat Internacional – Presentació Informe”, celebrat a la Ciutat de la Justícia de València.

Aquest és el primer curs de formació del present any 2019 que es du a terme a la ciutat de València, i que va destinat a jutges, magistrats, fiscals i policia judicial. Sr. Francisco Higón Tamarit i Sr. José Manuel Roig Cotanda han impartit el curs en ser experts en fiscalitat internacional i professors de reconegut prestigi. Aquest curs és la continuació del "Informe sobre transparència i col·laboració en matèria econòmica i financera entre Espanya i els països d'Europa i Amèrica" que va ser realitzat per aquests mateixos experts.

El curs ha tingut un gran acolliment per part delcol·lectiu al qual va destinat, fonamentalment per l'interés que desperten aquests temes. Inicialment es va parlar de paradisos fiscals i els motius pels quals empreses i particulars poden tindre incentius a l'hora de disposar d'estructures econòmiques en aquestes jurisdiccions. El registre d'empreses, el secret bancari i la falta de transparència són altres característiques d'aquests espais que permeten l'evasió fiscal i l'ocultació d'actius financers. També es va abordar el problema del frau carrusel en l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) i els aranzels en duana.